Zaterdag 31 juli in Hollandse Zaken: het verdriet van tienduizenden grootouders

Zaterdag 31 juli in Hollandse Zaken: het verdriet van tienduizenden grootouders
Opa's en oma's zien kleinkind niet meer

Kijktip :

In een nieuwe aflevering van Hollandse Zaken, zaterdag 31 juli te zien op NPO 2, het verhaal van tienduizenden grootouders. Zij gaan kapot van verdriet omdat ze hun kleinkinderen niet meer zien.

Hollandse Zaken gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Vechtscheiding
Het is één van de vele gevolgen van een vechtscheiding of een hoog opgelopen familieruzie. Opa's en oma's horen al tijden niets van hun kleinkinderen en weten niet hoe het met ze gaat. Ze krijgen geen berichtjes, geen bezoekjes en hun cadeautjes worden zelfs teruggestuurd. Niet alleen voor de grootouders zijn de gevolgen groot, ook de kinderen gaan eronder gebukt.

Lege handen
Maar wat kun je als grootouders doen? Vaak blijven ze achter met lege handen en geen hulpmiddelen om de situatie te veranderen. Alleen degenen die bij de rechter kunnen aantonen een grote rol in het leven van de kleinkinderen te spelen, maakt kans op iets van een omgangsregeling. Het levert talloze schrijnende verhalen op.

Hollandse Zaken is elke zaterdag om 20.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Hollandse Zaken terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag 31 juli in Hollandse Zaken: het verdriet van tienduizenden grootouders of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier