IJzersterke debuutfilm Reservoir Dogs van Quentin Tarantino zie je dinsdag op RTL 7

IJzersterke debuutfilm Reservoir Dogs van Quentin Tarantino zie je dinsdag op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Inmiddels is Quentin Tarantino uitgegroeid tot één van de bekendste filmregisseurs van de afgelopen dertig jaar, maar ook hij moest ergens beginnen. Velen zullen echter jaloers zijn op de zeer hoge kwaliteit van zijn eerste film Reservoir Dogs. Deze misdaadklassieker is zondag te zien op RTL 7 en je kunt Reservoir Dogs streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Beroepscrimineel Joe Cabot stond jarenlang aan de top als organisator van overvallen op juweliers. Ook zijn zoon Eddie voelt zich prima thuis in het criminele milieu. Voor een superoverval op een grote diamantair verenigt hij zes specialisten. De leden van deze bende hebben nooit eerder met elkaar gewerkt en kennen elkaar slechts onder hun codenamen: Mr. White, Mr. Blue, Mr. Pink, Mr. Orange, Mr. Brown en Mr. Blonde. Als de overval achter de rug is, zullen ze een zo'n hoge beloning ontvangen dat ze nooit meer hoeven te werken.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Een simpel idee, uitgewerkt tot een ijzersterk script, en een grote Hollywoodster die het in je ziet zitten: zie hier de ingrediënten voor het succes van Reservoir Dogs. Nadat de legendarische Harvey Keitel, vooral bekend van zijn samenwerkingen met Martin Scorsese, het script van deze film had gelezen besloot hij wat extra geld in het laatje te brengen, waardoor de realisatie van de film versneld werd. Ook de rest van de cast bestaat uit bekende gezichten, maar die stonden in 1992 allemaal nog aan het begin van hun carrière. Ze spelen zonder uitzondering de pannen van het dak in deze iconische film, waarin ook de muziek van George Baker te horen is.

Cast
Naast Harvey Keitel (The Irishman) en Tim Roth (Selma) zijn ook Michael Madsen (The Hateful Eight), Chris Penn (True Romance) en Steve Buscemi (Fargo) te zien in Reservoir Dogs. Deze film is geregisseerd door Quentin Tarantino (Pulp Fiction).

Reservoir Dogs (1992) wordt beoordeeld met een 8,3 op IMDb en is zondag 16 januari om 20.00 uur te zien op RTL 7. Genre: drama, misdaad. Speelduur: 99 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op IJzersterke debuutfilm Reservoir Dogs van Quentin Tarantino zie je dinsdag op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV