Hoogleraar psychiatrie Robert Vermeiren zondag te gast in Zomergasten

Hoogleraar psychiatrie Robert Vermeiren zondag te gast in Zomergasten
De kijker laten nadenken

Kijktip :

Zondagavond is er weer een nieuwe aflevering van Zomergasten te zien, dit keer met hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Robert Vermeiren. Samen met Janine Abbring bespreekt hij de beelden die hij heeft meegenomen en zijn ideale televisieavond vormen.

Zomergasten gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Nadenken
De in het Vlaamse Gent geboren Vermeiren wil de kijker gedurende de avond laten nadenken over het complexe en boeiende thema van de opgroeiende jongere. Die krijgt het namelijk flink voor de kiezen: vooral in de puberteit verandert er veel. Met de gekozen beeldfragmenten wil Vermeiren zowel de kwetsbaarheid als kracht van zijn vak laten zien.

Persoonlijke ervaringen
Vermeiren vertelt bovendien over zijn persoonlijke ervaringen. De kwetsbaarheid kenmerkt overigens ook zijn eigen levensverhaal, en dat is bepalend geweest voor het werk dat Vermeiren doet en zijn passie voor het vak. De avond wordt afgesloten door de Franse dramafilm The Specials (originele titel: Hors normes) uit 2019.

Zomergasten is elke zondag om 20.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Zomergasten terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Hoogleraar psychiatrie Robert Vermeiren zondag te gast in Zomergasten of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier