Nieuw seizoen TV Show trapt zondag 1 augustus af met meestervervalsers

Nieuw seizoen TV Show trapt zondag 1 augustus af met meestervervalsers
Geactualiseerde herhaling van spraakmakende aflevering

Kijktip :

Ivo Niehe is vanaf zondag 1 augustus weer terug met een nieuw seizoen van de TV Show. Het nieuwe seizoen wordt afgetrapt met een geactualiseerde aflevering over meestervervalsers, één van de spraakmakendste uitzendingen van het programma.

TV Show gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Vermeer
In de TV Show gaat Ivo Niehe al ruim veertig jaar in gesprek met bekenden en onbekenden uit binnen- en buitenland, en in deze aflevering portretteert hij enkele meestervervalsers - die goud geld verdienen met nagebootste kunstwerken. Zo spreekt Niehe met Han van Meegeren, bekend van zijn vervalsingen van het werk van Johannes Vermeer, en de Duitsers Konrad Kujau.

Dagboeken van Hitler
Kujau verwierf bekendheid door zijn unieke kopieën van het werk van grote kunstenaars én het vervalsen van 62 handgeschreven delen uit de dagboeken van Adolf Hitler. Hij zette hiermee de voltallige wetenschappelijke wereld op het verkeerde been. Verder is er in deze aflevering een hoofdrol weggelegd voor de recordhouder in hoeveelheid vervalsingen: Geert-Jan Jansen.

Het nieuwe seizoen van de TV Show is vanaf zondag 1 augustus wekelijks om 21.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van de TV Show terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV