Vanavond in Op1: o.a. Ellen van Langen over historisch goud Sifan Hassan

Vanavond in Op1: o.a. Ellen van Langen over historisch goud Sifan Hassan
De gasten van maandag 2 augustus

Kijktip :

Sifan Hassan heeft een historische Olympisch gouden medaille binnen gebracht. Na 29 jaar mocht zij het stokje overnemen van Ellen van Langen op de 5000 meter. Vanavond vertelt onder andere de oud Olympisch kampioen over deze prestatie.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten bij Op1 van maandag 2 augustus

  • Zanger/tekstschrijver Jan Rot gaat binnen afzienbare tijd dood. Hij kondigde gisteren aan dat de kanker in zijn lichaam te ver is uitgezaaid om nog te kunnen genezen. Jan (63) heeft geschreven, gezongen, her- en vertaald en kan terugkijken op een rijk, vol leven. We praten vanavond bij Op1 met hem over zijn carrière, en zijn nieuwe (theater-)plannen. En Jan gaat zingen.
  • Na 29 jaar heeft Nederland eindelijk weer een gouden atletiekmedaille gewonnen op de Olympische Spelen. Sifan Hassan maakt in Tokio haar favorietenrol waar en wint de 5000 meter. Daarmee neemt ze het stokje over van Olympisch kampioen Ellen van Langen. Die vertelt vanavond bij Op1 over het onbeschrijfelijke gevoel van zo’n overwinning, samen met voormalig wereldkampioen sprint Nelli Cooman en de beste hoogspringer van Nederland: Douwe Amels.
  • Pride Amsterdam, het festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt, viert deze week zijn 25e jubileum. Is de viering genoeg met zijn tijd meegegaan, of is het te bloot, te commercieel, te mannelijk en te wit? Vanavond bij Op1 vertellen voormalig politiewoordvoerder Ellie Lust, Pride ambassadeur Dolly Bellefleur en artiest Jeangu Macrooy wat de Pride voor ze betekent en blikken ze vooruit op de toekomst.

Presentatie
Vanavond presenteren Erik Dijkstra en Natasja Gibbs Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond in Op1: o.a. Ellen van Langen over historisch goud Sifan Hassan of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier