Docu Hollywood's Golden Boy over Leonardo DiCaprio woensdag te zien op NPO 2

Docu Hollywood's Golden Boy over Leonardo DiCaprio woensdag te zien op NPO 2
Eén van de grootste Hollywoodsterren

Kijktip :

Leonardo DiCaprio, wie kent hem niet? De acteur werd in 1997 in één klap een wereldster door het gigantische succes van Titanic. De documentaire Leonardo DiCaprio - Hollywood's Golden Boy laat zijn weg naar de roem zien, en hoe DiCaprio zich verzet tegen het beeld dat de industrie van hem wil creëren.

Leonardo DiCaprio - Hollywood's Golden Boy gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Doorbraak
De echte doorbraak van DiCaprio voltrok zich al vier jaar vóór Titanic, met zijn geweldige bijrol in het ontroerende drama What's Eating Gilbert Grape. Hij ontving een Oscarnominatie voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn vertolking van een tiener met een geestelijke beperking en de critici voorzagen een grootse carrière. Na enkele mindere jaren kwam die bevestiging er met Titanic.

Ambivalente rollen
Met het aanbreken van de 21ste eeuw legde DiCaprio zich steeds vaker toe op ambivalente rollen. Zo vertolkte hij de excentrieke, steenrijke Howard Hughes in The Aviator (2004) van regisseur Martin Scorsese, met wie hij inmiddels vijf keer heeft samengewerkt (en de zesde film is in de maak). Ook was DiCaprio te zien als sadistische slavenhouder in Quentin Tarantino's Django Unchained (2012).

De documentaire Leonardo DiCaprio - Hollywood's Golden Boy is op woensdag 4 augustus om 22.55 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Leonardo DiCaprio - Hollywood's Golden Boy terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu Hollywood's Golden Boy over Leonardo DiCaprio woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV