Spectaculaire misdaadfilm Man on Fire dinsdag te zien op Veronica

Spectaculaire misdaadfilm Man on Fire dinsdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

In zijn lange carrière heeft Denzel Washington al veel prachtige films gemaakt. Hij was regelmatig te zien in heftige en aangrijpende dramafilms, maar net zo vaak koos Washington voor spectaculaire actiefilms. Man on Fire past in die laatste categorie. Deze uitstekende film is dinsdag te zien op Veronica en je kunt Man on Fire streamen via Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
Mexico wordt geteisterd door een golf van ontvoeringen. De aan lagerwal geraakte ex-CIA-agent John Creasy wordt door zijn oude vriend Rayburn gecontacteerd om als lijfwacht op te treden voor Pita Ramos, het dochtertje van industrieel Samuel Ramos. Het meisje weet in geen tijd het hart van de koele Creasy te doen smelten. Wanneer ze toch ontvoerd wordt, zet Creasy verbeten de achtervolging in.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met een broer als Ridley Scott (de regisseur van films als Alien, Blade Runner en Gladiator) word je waarschijnlijk makkelijk over het hoofd gezien. Tony Scott heeft er gedurende zijn carrière alles aan gedaan om dat te voorkomen, en dat is aardig gelukt. Man on Fire is één van de vele mooie films die hij gemaakt heeft, maar helaas stapte hij in 2012 uit het leven. Man on Fire toont Scott op zijn best: hij weet uitstekend spanning en actie met elkaar te combineren en daarnaast het verhaal niet uit het oog te verliezen. Gewoon een uitstekende film, met bovendien prima bijrollen van Giancarlo Giannini en Mickey Rourke.

Cast
Naast Denzel Washington (The Equalizer) en Dakota Fanning (Once Upon a Time in Hollywood) zijn ook Radha Mitchell (London Has Fallen), Christopher Walken (The Jungle Book) en Marc Anthony (In the Heights) te zien in Man on Fire. Deze film is geregisseerd door Tony Scott (Unstoppable).

Man on Fire (2004) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is dinsdag 28 juni om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, misdaad, thriller. Speelduur: 146 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV