Schitterende Italiaanse film Una giornata particolare woensdag te zien op Canvas

Schitterende Italiaanse film Una giornata particolare woensdag te zien op Canvas
Meesterwerk van Ettore Scola

Kijktip :

En ja hoor, ook deze week schotelt Canvas ons weer de mooiste filmpareltjes voor. Woensdag is het tijd voor de Italiaanse film Una giornata particolare (internationale titel: A Special Day) van grootmeester Ettore Scola. De hoofdrollen worden vertolkt door de twee grootste Italiaanse filmsterren aller tijden: Sophia Loren en Marcello Mastroianni.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Het is 8 mei 1939, de dag waarop heel Rome uitloopt voor de historische ontmoeting tussen de bevriende dictators Adolf Hitler en Benito Mussolini. Voor wie er niet bij kan zijn, wordt het verslag door de hele stad uitgezonden. Antonietta blijft alleen thuis, haar man en kinderen gaan allemaal kijken. In haar gebouw komt ze een man tegen die als één van de enigen ook niet is gaan kijken. Er ontstaat een bijzondere band tussen de twee.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Dat Loren en Mastroianni de grootste Italiaanse filmsterren ooit zijn is natuurlijk niet voor niets. Naast een ontegenzeggelijke star power beschikken ze namelijk ook over waanzinnige acteerkwaliteiten, iets dat ze in Una giornata particolare allebei laten zien. Mastroianni kreeg zelfs een Oscarnominatie (ongebruikelijk voor een niet-Engelstalige film), maar Loren had er ook een verdiend. Waarschijnlijk beloonde de Academy Mastroianni voor zijn atypische rol: de ultieme macho-Italiaan zet hier een gevoelige homoseksueel neer. Ontroerend en onvergetelijk.

Una giornata particolare (1977) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op woensdag 4 augustus om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: drama. Speelduur: 106 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Schitterende Italiaanse film Una giornata particolare woensdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier