Hilarische animatieklassieker Shrek 2 zie je woensdag op RTL 8

Hilarische animatieklassieker Shrek 2 zie je woensdag op RTL 8
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Het is in 2021 precies twintig jaar geleden dat één van de beroemdste animatiefiguren aller tijden de bioscoop veroverde: Shrek. Inmiddels zijn er vier bioscoopfilms verschenen, maar de eerste twee blijven het best. Woensdag is het hilarische Shrek 2 te zien op RTL 8. Je kunt Shrek 2 streamen via onder meer Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
Wanneer Shrek en Fiona terugkomen van hun huwelijksreis wacht ze een verrassing: een brief van Fiona's ouders. Zij nodigen het stel uit voor een diner zodat Shrek zijn schoonouders eindelijk kan ontmoeten. Samen met Donkey gaan ze naar het kasteel van Fiona's ouders. Vader en moeder hadden een koene ridder verwacht, maar kunnen er wel mee leven dat het een boeman is geworden. Ondertussen is er een held met blond golvend haar op bezig met het redden van de mooie Fiona uit het kasteel dat jarenlang haar gevangenis was. Wanneer hij klaarstaat om gezoend te worden merkt hij dat Fiona er al lang niet meer is.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met veel plezier nam de eerste Shrek-film alle sprookjesconventies al op de hak en deel twee gaat daar vrolijk mee door. De film zit opnieuw tjokvol humor, die ook voor volwassenen meer dan te genieten is. Ondertussen zullen de kinderen zich vermaken met het spannende avontuur en de onhandige Donkey, die elke scène steelt. De animatie is weer mooi verzorgd, maar kon destijds niet tippen aan het sublieme werk van concurrent Pixar. Toch heeft ook Shrek 2 inmiddels de status van klassieker verworven.

Cast
Naast Mike Myers (Bohemian Rhapsody) en Eddie Murphy (Dolemite Is My Name) zijn ook Cameron Diaz (The Other Woman), Julie Andrews (Mary Poppins) en John Cleese (A Fish Called Wanda) te horen in Shrek 2. Deze film is geregisseerd door Andrew Adamson, Kelly Asbury en Conrad Vernon.

Shrek 2 (2004) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op woensdag 4 augustus om 20.25 uur te zien op RTL 8. Genre: animatie, comedy. Speelduur: 93 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV