Recensie: Free Guy is wilde achtbaanrit in gamewereld met mooie boodschap

Recensie: Free Guy is wilde achtbaanrit in gamewereld met mooie boodschap
Ryan Reynolds speelt een NPC (niet speelbaar gamepersonage)

Film :

Vanaf 11 augustus draait de film Free Guy in de Nederlandse bioscopen. Mix de zeer matige film Pixels (2015) met het waanzinnige Steven Spielberg epos Ready Player One (2018) in een Fortnite of GTA-achtige setting (zonder bloederig geweld of taalgebruik), en Free Guy is geboren. Met één van de leukste rollen ooit voor Deadpool-acteur Ryan Reynolds. Lees hier de filmrecensie van Free Guy.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Life's too short to be a background character
Het verhaal gaat over bankbediende Guy (Ryan Reynolds) die elke dag dezelfde routine volgt. Hij wordt wakker, gaat naar zijn werk, overleeft een bankoverval, speelt en verliest altijd een potje softbal en gaat nadien wat met zijn teamgenoten drinken voordat hij weer gaat slapen. Op een dag vindt hij echter een bijzondere bril. Eenmaal opgezet ontdekt hij dat hij in een wereldberoemd videospel zit.

Actrice Jodie Comer is 'Molotov Girl' in de film 'Free Guy'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Fans van games genieten het meest in deze actievolle kleine twee uur. Visueel is Free Guy een plaatje met de meest spectaculaire special effects van de laatste jaren. De kar wordt over het algemeen getrokken door hoofdrolspeler Ryan Reynolds die sterk en grappig uit de hoek komt. Hij krijgt fijn tegenspel van actrice Jodie Comer en Joe Keery, als de nerds die Guy’s game hebben bedacht. Datzelfde geldt iets minder voor regisseur en acteur Taika Waititi, die niet gevaarlijk genoeg is als schurk van het verhaal. De referenties naar andere films (van o.a. Marvel en Disney) en games zijn geweldig, maar mensen die helemaal niets met games hebben kunnen beter wegblijven. 3,5 ster.

Lees hier het artikel: Deze 10 films zijn in augustus 2021 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Cast
Naast Ryan Reynolds (Deadpool) en Jodie Comer (Killing Eve) zijn ook Taika Waititi (Jojo Rabbit), Joe Keery (Stranger Things), Camille Kostek (I Feel Pretty) en Aaron W Reed (The family Man) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Shawn Levy (Night at the Museum: Battle of the Smithsonian).

Vanaf 11 augustus 2021 is de film Free Guy te zien in de bioscopen. Genre: Actie, Avontuur, Sciencefiction. Tijdsduur: 115 minuten. IMDb-score: 7,8.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV