Docu Ik deed aangifte tegen de minister van Onderwijs donderdag te zien op NPO 3

Docu Ik deed aangifte tegen de minister van Onderwijs donderdag te zien op NPO 3
Yora Rienstra opende de aanval op Arie Slob

Kijktip :

Het is Pride-week en daar is op NPO 3 uitgebreid aandacht voor. Donderdag (5 augustus) is de documentaire Ik deed aangifte tegen de minister van Onderwijs te zien. Een hele mond vol, maar waar gaat het precies om? Hoofdpersoon is Yora Rienstra, die de aanval op Arie Slob opende.

Ik deed aangifte tegen de minister van Onderwijs gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Afkeuren
Slob zei onlangs het volgende: "Homoseksualiteit afkeuren mag, zolang scholen zorgen voor een veilig leerklimaat." Hiermee verwees de minister naar reformatische scholen, die het recht zouden hebben om ouders van kinderen een verklaring te laten ondertekenen waarin ze homoseksualiteit afwijzen vanwege hun geloof. Yora Rienstra besluit in deze docu te laten zien hoe het is om LHBTQIA+-er te zijn op een (orthodox) religieuze school.

Depressies en zelfmoorden
Voor sommige jongeren op deze scholen is de situatie zó verstikkend en hopeloos, dat het leidt tot depressies en zelfmoorden. Ze komen hier vaker voor dan bij andere jongeren, maar wat is ieders worsteling met het thema? Rienstra onderzoekt welke voorlichting er wordt gegeven, en waar er nog werk aan de winkel is. Zelfs binnen deze (orthodox) religieuze scholen is beweging te zien.

De documentaire Ik deed aangifte tegen de minister van Onderwijs is op donderdag 5 augustus om 21.05 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je de docu Ik deed aangifte tegen de minister van Onderwijs terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Docu Ik deed aangifte tegen de minister van Onderwijs donderdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier