Prachtig filmdrama Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring donderdag op Canvas

Prachtig filmdrama Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring donderdag op Canvas
Koreaans meesterwerk van Kim Ki-duk

Kijktip :

Dat de Koreaanse filmindustrie springlevend is hebben we onlangs nog kunnen zien met de briljante Oscarwinnaar Parasite van Bong Joon-ho. Al jaren leveren de Koreanen prachtige films af, en ook Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring is er daar één van. Deze moderne klassieker van Kim Ki-duk is donderdag te zien op Canvas.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Niemand is immuun voor de kracht van de seizoenen en hun jaarlijkse cyclus van geboorte, groei en verval. Ook de twee monniken in en kluizenaarshutje op een vijver tussen de bergen niet. Gedurende het verloop van de seizoenen wordt hun leven doordrongen van een steeds grotere spiritualiteit, maar ook door tragedie. Ze ontkomen niet aan de wensen van het leven, de verlangens, het lijden en de passie die iedereen in zijn greep houdt. De Jonge Monnik krijgt onder het toeziend oog van de Oude Monnik te maken met de vele uitdagingen die het leven te bieden heeft.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Critici kwamen én komen superlatieven tekort om deze film van Kim Ki-duk te omschrijven. Het verhaal voltrekt zich in een rustig tempo en leunt zwaar op de sfeer die de regisseur oproept, waarin veel ruimte is voor spiritualiteit. Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring duikt steevast op op lijstjes met de beste Koreaanse films aller tijden - en dat is natuurlijk niet voor niets - maar het is duidelijk geen film voor het grote publiek. Art house op zijn best.

Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring is op donderdag 5 augustus om 21.10 uur te zien op Canvas. Genre: drama. Speelduur: 103 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Prachtig filmdrama Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring donderdag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier