Aangrijpend drama God's Own Country donderdag te zien op NPO 3

Aangrijpend drama God's Own Country donderdag te zien op NPO 3
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

In de Pride-week op NPO 3 wordt ook één van de meest geprezen films over homoseksualiteit van de laatste jaren uitgezonden, God's Own Country. Dit aangrijpende drama is donderdag te zien en vertelt een ontroerend verhaal in een nogal troosteloze setting. Je kunt God's Own Country streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Johnny Saxby is een jonge schapenboer uit Yorkshire die het familiebedrijf draaiende moet houden nadat z’n vader gedeeltelijk verlamd is geraakt. Hij uit z’n emotionele onvermogen en frustraties in veel drinken en snelle seks. Wanneer het lammeren-seizoen eraan komt, zorgen zijn vader en inwonende grootmoeder ervoor dat Johnny hulp krijgt van een Roemeense gastarbeider. Vanaf dat moment zal Johnny’s leven nooit meer hetzelfde zijn.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De laatste jaren zien we steeds vaker films rond een homoseksueel of lesbisch hoofdpersonage een groot publiek bereiken. De beste voorbeelden zijn waarschijnlijk de schitterende drama's Carol (2015) en Call Me by Your Name (2017). God's Own Country bereikte niet het publiek van die twee films, maar werd wel de hemel in geprezen door critici. Regisseur Francis Lee scoorde dan ook punten met dit aangrijpende drama, dat door het regenachtige en grauwe Yorkshire en zijn conservatieve bevolking soms uitermate beklemmend aandoet.

Cast
Naast Josh O'Connor (Emma) en Alec Secăreanu (Ammonite) zijn ook Gemma Jones (Rocketman) en Ian Hart (Finding Neverland) te zien in God's Own Country. Deze film is geregisseerd door Francis Lee.

God's Own Country (2017) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op donderdag 5 augustus om 22.55 uur te zien op NPO 3. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 104 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpend drama God's Own Country donderdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier