Woensdag in Op1: gaan we het record van 25 Olympische medailles verbreken?

Woensdag in Op1: gaan we het record van 25 Olympische medailles verbreken?
De gasten van woensdag 4 augustus

Kijktip :

Nederland had een valse start op de Olympische Spelen, veel valpartijen en coronabesmettingen onder de sporters. Het lijkt erop dat we nu een sprintje getrokken hebben, de teller staat momenteel op 23 medailles. Hiermee komt het record van 25 in zicht, gaan we die verbreken? Onder andere Ellen Hoog vertelt erover vanavond. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video.

De gasten in Op1 - woensdag 4 augustus

  • Het is weer een prachtige dag voor Nederland op de Olympische Spelen in Tokio. Sharon van Rouwendaal, Femke Bol en Maikel van der Vleuten veroverden een zilveren en twee bronzen plakken en brachten het totaal daarmee alweer op 23 medailles. Dat betekent dat het record van 25 Olympische medailles uit 2000 in zicht komt. Worden het historische Spelen? We bespreken het vanavond bij Op1 met Olympisch kampioenen Ellen Hoog, Ellen van Langen en Maarten van der Weijden.
  • Schlagers, polka’s, zolderstudio’s en dorpsfeesten. De cultuur van de piratenmuziek is toegevoegd aan de lijst met immaterieel erfgoed in Nederland. Meer dan terecht, vinden zanger Henk Wijngaard en radio-dj Michael Nijman. Het is volgens hen een belangrijke traditie die mensen in grote delen van het land samenbrengt. Ze vertellen er vanavond alles over bij Op1.
  • Scheldwoorden, haatberichten en doodsbedreigingen. Schrijver Lale Gül en kunstenares Tinkebell hebben er dagelijks mee te maken online. Juridisch is er vaak helemaal niks tegen te beginnen. Hier moet verandering in komen, pleiten ze nu. Maar is zo’n wetsverandering haalbaar? Gül, Tinkebell en strafrechtadvocaat Meike Lubbers bespreken het vanavond bij Op1.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 4 augustus gepresenteerd door Jort Kelder en Welmoed Sijtsma.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: gaan we het record van 25 Olympische medailles verbreken? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier