Vanavond op tv: FC Luzern - Feyenoord en docu over homoseksualiteit op school

Vanavond op tv: FC Luzern - Feyenoord en docu over homoseksualiteit op school
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 5 augustus

Kijktip :

Vanavond speelt Feyenoord de voorronde van de Conference League, wat zal bepalen of ze door mogen naar de volgende play-off. Ook kun je de documentaire Ik deed aangifte tegen de minister van Onderwijs bekijken, waarin het lastige klimaat voor homo's op reformatorische scholen wordt uitgelicht. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 5 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Start: De Wondere Wereld Van Chocolade

RTL Z
20:29 uur

RTL Z zendt deze en volgende week donderdag 12 augustus de zesdelige documentaireserie De Wondere Wereld Van Chocolade uit. Beide donderdagen vanaf 20:30 uur met drie afleveringen achter elkaar. In de documentaireserie zijn de grootste, bekendste en meest iconische chocoladefabrieken van de wereld te zien. De makers duiken in de geschiedenis van onze meest favoriete chocoladerepen en kijken mee tijdens het productieproces.


Romantische comedy: Notting Hill

NET 5
20:30 uur

De beroemde Amerikaanse actrice Anna Scott komt per ongeluk de weinig succesvolle boekverkoper William Thacker tegen. Ze worden verliefd, maar het samenzijn met een van de populairste vrouwen ter wereld blijkt niet gemakkelijk voor William.


Live: FC Luzern - Feyenoord (voorronde Conference League)

FOX
20:30 uur

Vanaf 19:30 uur de voorbeschouwing en om 20:30 uur live verslag van de wedstrijd FC Luzern - Feyenoord in de derde voorronde van de Conference League op FOX. Feyenoord maakte het in de vorige spannend. Met FC Drita werd pas vlak voor tijd in de terugwedstrijd afgerekend. Nu volgt Luzern uit Zwitserland. Als Feyenoord deze ronde doorkomt, volgt nog een play-off tegen het Zweedse IF Elfsborg of Velez Mostar uit Bosnië. Na die ronde start de groepsfase van de Conference League.


Docu: Ik deed aangifte tegen de minister van Onderwijs

NPO 3
21:05 uur

Programmamaker Yora Rienstra besloot aangifte te doen tegen minister Arie Slob van Onderwijs, nadat hij zei: "Homoseksualiteit afkeuren mag, zolang scholen zorgen voor een veilig leerklimaat." Slob doelde op reformatorische scholen die het recht zouden hebben om ouders van kinderen een verklaring te laten ondertekenen waarin ze homoseksualiteit afwijzen op basis van het geloof. Welke voorlichting wordt gegeven en waar is nog werk aan de winkel? Want ook binnen de (orthodox) religieuze scholen is beweging te zien.


Slot: Pandemic - The Virus That Shook the World

NPO 2
22:10 uur

Vanavond is het derde en laatste deel van de documentaireserie over de coronapandemie, waarin de impact op de bevolking in twintig verschillende landen wordt gefilmd. Terwijl de pandemie voortwoedt, wordt er in toenemende mate naar zondebokken gezocht en rijst de vraag of het leven ooit wel weer normaal wordt. Er komen steeds meer corona-ontkenners, die zich ook steeds meer laten horen in de groeiende woordenstrijd tussen de traditionele wetenschap en alternatieve denkwijzen en complottheorieën.


Romantische dramafilm: God's own country

NPO 3
22:55 uur

De jonge Johnny Saxby runt de boerderij van zijn zieke vader in Yorkshire. De communicatie tussen vader en zoon weerspiegelt hun negatieve leef- en werkomstandigheden. De uitingen van vader beperken zich meestal tot bondige kritiek op zijn zoon. Johnny probeert zijn frustraties weg te drinken in de lokale pub en beleeft er seksuele avonturen die nergens toe leiden. In het voorjaar wordt een Roemeense boerenknecht aangeworven voor het seizoen. Hij is even oud als Johnny, die hem eerst met argwaan bekijkt. De initiële spanning tussen de twee mannen ebt echter snel weg en ze krijgen een intense verhouding die een grote invloed heeft op Johnny.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: FC Luzern - Feyenoord en docu over homoseksualiteit op school of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV