Theatervoorstelling De eeuw van mijn moeder komende vrijdagen te zien op NPO 2

Theatervoorstelling De eeuw van mijn moeder komende vrijdagen te zien op NPO 2
Eric de Vroedt vertelt persoonlijk verhaal

Kijktip :

De komende drie vrijdagen zendt NPO 2 de theatervoorstelling De eeuw van mijn moeder uit. Hierin vertelt Eric de Vroedt (regisseur en artistiek leider van Het Nationale Theater) een persoonlijk en episch verhaal. Het monumentale stuk duurt drieënhalf uur.

De eeuw van mijn moeder deel 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Historische omwentelingen
Door het verhaal van één vrouw en haar familie neemt De Vroedt de kijker mee langs de grote historische omwentelingen na de Tweede Wereldoorlog. De voorstelling draait om het leven van Winnie de Willigen, wiens geschiedenis is getekend door de koloniale samenleving van Nederlands-Indië, waarin ze werd geboren, en haar migratie naar Nederland.

Verleden ontdekken
Vanwege haar vervelende ervaringen met het koloniale systeem wil Winnie 'niet-Indisch' zijn, maar haar zoon Ramses denkt daar heel anders over: hij wil het verleden van zijn familie juist ontdekken, uitpluizen en onderzoeken. Als blijkt dat zijn moeder niet lang meer te leven heeft probeert Ramses, een toonaangevende kunstenaar, haar leven te vangen in een kunstinstallatie.

De voorstelling De eeuw van mijn moeder is vanaf vrijdag 6 augustus drie vrijdagen rond 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van De eeuw van mijn moeder terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Theatervoorstelling De eeuw van mijn moeder komende vrijdagen te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier