Fantastische Tarantino-western Django Unchained vrijdag te zien op Veronica

Fantastische Tarantino-western Django Unchained vrijdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Quentin Tarantino heeft altijd al een grote voorliefde gehad voor (spaghetti)westerns, en in 2012 bracht hij eindelijk een film in zijn geliefde genre uit: Django Unchained. Verwacht van Tarantino echter geen 'gewone' western: de man doet het lekker op zijn eigen manier en dat levert een fantastische film op. Je ziet 'm vrijdag op Veronica en je kunt Django Unchained streamen via Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
In de negentiende eeuw is de slavenhandel in Jackson, Mississippi volop aan de gang en de twee geliefden Django en Broomhilda worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Als Django bevrijd wordt door de eigenaardige premiejager King Schultz beginnen ze samen aan een zoektocht naar Django's geliefde. Zo komen ze bij Calvin Candie terecht, een meedogenloze plantage-eigenaar die berucht is om de vreselijke slavenpraktijken die hij erop nahoudt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Tarantino is een man van provocaties en dat is met Django Unchained niet anders. Vooral het gebruik van het in de Verenigde Staten zeer gevoelige N-word kwam de regisseur en scenarist op veel kritiek te staan. Helaas was dat in de negentiende eeuw echter meer regel dan uitzondering, en daarmee tracht Tarantino toch een authentiek beeld van slaveneigenaren te schetsen. Dat gebeurt natuurlijk met de nodige Tarantineske elementen: verrukkelijke dialogen, buitensporig geweld én de nodige humor. De waanzinnige cast is bovendien in topvorm.

Cast
Naast Jamie Foxx (Just Mercy) en Christoph Waltz (Spectre) zijn ook Leonardo DiCaprio (The Wolf of Wall Street), Kerry Washington (The Prom) en Samuel L. Jackson (Pulp Fiction) te zien in Django Unchained. Deze film is geregisseerd door Quentin Tarantino (Once Upon a Time in Hollywood).

Django Unchained (2012) wordt beoordeeld met een 8,4 op IMDb en is op vrijdag 6 augustus om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, western. Speelduur: 165 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fantastische Tarantino-western Django Unchained vrijdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV