Tv-première muziekfilm Rocketman vrijdag 6 augustus te zien op Spike

Tv-première muziekfilm Rocketman vrijdag 6 augustus te zien op Spike
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

De bioscopen werden de afgelopen jaren overspoeld met biografische muziekfilms (en het einde is nog niet in zicht, want Respect over Aretha Franklin verschijnt binnenkort). Eén van de allerbeste uit die reeks was Rocketman over de legendarische Elton John. De tv-première van deze film is vrijdag op Spike en je kunt Rocketman streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Rocketman volgt het bijzondere verhaal van Reginald Dwight. Een verlegen mannetje, maar wel een geniaal talent op de piano. Maar die Reginald, wie moet dat dan zijn? Dat verlegen pianojongetje waar we het over hebben, is later uitgegroeid tot één van de meest succesvolle, al dan niet bekendste en uitbundigste popartiesten in de hele muziekwereld. Reggie veroverde de wereld namelijk onder zijn artiestennaam: Elton John.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Hoewel Bohemian Rhapsody een groter publiek bereikte, is Rocketman misschien wel de betere film. De productie over Freddie Mercury kenmerkte zich weliswaar door prachtig acteerwerk en grootse scènes, maar ook door chronologische fouten. Daar heeft Rocketman geen last van, en bovendien kiest deze film voor een zeer originele benadering: het geheel wordt bijna als een rockmusical gepresenteerd, waarin de nummers ontstaan in alledaagse situaties. De scène waarin het lied 'Rocket Man' ten gehore wordt gebracht staat garant voor kippenvel over je hele lichaam.

Cast
Naast Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service) en Jamie Bell (Billy Elliot) zijn ook Richard Madden (1917) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World) te zien in Rocketman. Deze film is geregisseerd door Dexter Fletcher (Eddie the Eagle).

Rocketman (2019) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 6 augustus om 20.30 uur te zien op Spike. Genre: biografie, drama, muziek. Speelduur: 121 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Tv-première muziekfilm Rocketman vrijdag 6 augustus te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier