Prachtig Spaans drama Dolor y Gloria zie je donderdag op Canvas

Prachtig Spaans drama Dolor y Gloria zie je donderdag op Canvas
Autobiografisch werk van Pedro Almodóvar

Kijktip :

Hoewel de meeste films van Pedro Almodóvar een persoonlijk tintje hebben, bleef hij zelden zó dicht bij zichzelf als het met prachtige drama Dolor y Gloria (Spaanse titel: Pain and Glory). In deze min of meer autobiografische film staat een regisseur centraal. Dolor y Gloria is donderdagavond te zien op Canvas.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Salvador Mallo is een filmmaker die over zijn hoogtepunt heen is en met hevige pijn, depressies en angsten kampt. Enkele persoonlijke reünies, een door hem geschreven theatermonoloog en heroïne, die hij neemt om zijn fysieke pijn te verzachten, brengen een reeks oude herinneringen naar boven. Zo blikt hij terug op onder meer zijn jeugd, zijn band met zijn moeder, zijn religieuze opvoeding, zijn seksualiteit en grote liefdes.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Het prachtige Dolor y Gloria was een groot succes in de art house-bioscopen in 2019, en werd bij de jaarlijkse Oscaruitreiking begin 2020 zelfs beloond met twee nominaties. Eentje daarvan ging vanzelfsprekend naar Beste Internationale Film, maar de andere nominatie was voor hoofdrolspeler Antonio Banderas. Hij zet het alter ego van regisseur Almodóvar op aangrijpende wijze neer met prachtig acteerwerk. Verder heeft ook Almodóvars vaste muze Penélope Cruz een mooie bijrol als zijn moeder in de flashbacks.

Dolor y Gloria (2019) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is donderdag 26 augustus om 22.00 uur te zien op Canvas. Genre: drama. Speelduur: 113 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV