Klassieke comedy Coming to America maandag te zien op Veronica

Klassieke comedy Coming to America maandag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

De sequel Coming 2 America deed ons eigenlijk alleen maar meer terugverlangen naar het origineel. Gelukkig helpt Veronica ons uit de brand, want op die zender is de comedyklassieker Coming to America maandag te zien. Je kunt Coming to America streamen via onder meer Netflix en Pathé Thuis.

Het verhaal
Akeem is de kroonprins van Zamunda, een Afrikaans koninkirjk. Akeem is opgegroeid in luxe, met bedienden voor alles wat hij zich wenst. Wanneer hij op 21-jarige leeftijd wordt voorgesteld aan zijn bruid weet hij na een kort gesprek dat zij niet de ware is. Hij vraagt zijn vader toestemming om naar Amerika te gaan om daar een bruid te zoeken. Aangekomen in Amerika neemt de steenrijke prins samen met zijn bediende Semmi een arme levensstijl aan. Akeem wil een vrouw zoeken die op hem valt vanwege zijn persoonlijkheid en niet vanwege zijn geld.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Hoewel Coming to America veel hilarische momenten bevat, hebben sommige grappen (vooral die over Afrikanen) de tand des tijds wellicht niet helemaal doorstaan. In de wereld van nu, waarin achter elke grap iets aantstootgevends wordt gezocht, zullen sommigen aanstoot nemen aan de humor in Coming to America. Dat neemt niet weg dat het nog steeds een erg leuke comedy is, vooral dankzij de hilarische rol van topkomiek Eddie Murphy.

Cast
Naast Eddie Murphy (Dolemite Is My Name) en Arsenio Hall (Coming 2 America) zijn ook James Earl Jones (The Lion King) en John Amos (Uncut Gems) te zien in Coming to America. Deze film is geregisseerd door John Landis (The Blues Brothers).

Coming to America (1988) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op maandag 9 augustus om 22.10 uur te zien op Veronica. Genre: comedy. Speelduur: 116 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Klassieke comedy Coming to America maandag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV