Vanavond op tv: Pride-special SPLNTR! en Ajax-PSV (Johan Cruijff-Schaal)

Vanavond op tv: Pride-special SPLNTR! en Ajax-PSV (Johan Cruijff-Schaal)
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 7 augustus

Kijktip :

Het nieuwe Eredivisie-seizoen wordt vanavond traditioneel afgetrapt met de wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal. De wedstrijd Ajax-PSV is vanavond vanaf 20.00 uur op FOX. En verder: Splinter Chabot presenteert een speciale Pride-aflevering van zijn talkshow SPLNTR!. Op NPO1 kan je genieten van Het Echte Leven in de Dierentuin. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv van zaterdag 7 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Firma Erfgoed

NPO 2
19:15 uur

In het nieuwe programma Firma Erfgoed kijkt de EO naar cultureel en religieus erfgoed in de Lage Landen. Vier zaterdagen rond 19:15 uur op NPO 2. Op allerlei onverwachte plekken vind je monumentale bouwwerken, kunst, beelden en objecten. Vaak met een religieuze betekenis. Wat zijn de verhalen hierachter? En wat vertellen ze over onze geschiedenis, cultuur en over wie we zijn? Presentator Aldith Hunkar reist door de Lage Landen en werpt nieuw licht op cultureel verleden en heden. In de eerste aflevering bezoekt ze Den Haag: de stad van het Vredespaleis - een symbool van vrede en recht. Door de eeuwen heen was de stad al een toevluchtsoord. Portugese Joden, Walen en Hugenoten vonden er bescherming.


Live: Ajax - PSV (Johan Cruijff Schaal)

FOX
20:00 uur

Vanaf 19:00 uur de voorbeschouwing en om 20:00 uur live verslag van Ajax - PSV in het duel om de Johan Cruijff Schaal op FOX. Bekijk hier op welk kanaal FOX te zien is. De Johan Cruijff Schaal is de Nederlandse 'Super Cup', doorgaans de aftrap van het nieuwe seizoen tussen de landskampioen en bekerwinnaar. Omdat Ajax zowel de titel als de beker won, speelt het tegen de nummer twee van de eredivisie: PSV. De start van nieuwe voetbalseizoen staat ook in het teken van afscheid. Scheidsrechter Björn Kuipers (48) fluit zijn laatste wedstrijd en Evert ten Napel (77) geeft voor het laatst commentaar.


Het echte leven in de dierentuin: veel en te weinig eten

NPO 1
20:25 uur

In deze aflevering van 'Het echte leven in de dierentuin' eten sommige dieren te weinig en andere eten zich juist helemaal rond. De doktersvissen eten niet genoeg omdat ze zich laten intimideren door de andere vissen. Passiebloemrups Sofietje eet zich helemaal rond en transformeert dan tot prachtige vlinder Sofie. En Okapi Kamina wil juist niet meer eten. Wat is er met haar aan de hand? Verborgen camera's leggen dit seizoen het dierenleven in Diergaarde Blijdorp vast. De gepassioneerde verzorgers vertellen wat hun dieren dag en nacht beleven en wat dat betekent.


Nieuw: Three Men Four Wheels

Discovery
20:30 uur

Wat is de mooiste auto ter wereld? Autoliefhebbers Andy Jaye, Marino Franchitti en Drew Pritchard hebben daar elk zo hun ideeën over, maar zijn het zeker niet altijd eens. In Three Men, Four Wheels proberen de drie autovrienden elkaar te overtuigen. Elke zaterdag zijn er twee afleveringen vanaf 20:30 uur op Discovery. In elke aflevering introduceert een van de drie een bijzondere auto waar diegene helemaal gek van is. Samen leren ze over de geschiedenis van de auto, spreken ze met fans en experts en doen ze uiteraard een wilde testrit. Zijn de anderen daarna ook net zo verliefd? In de eerste aflevering neemt motorsportpresentator Andy Jaye zijn twee kameraden mee naar een loods waar de meest fantastische klassieke auto's staan, onder meer zijn favoriete Ferrari F40, het laatste model dat nog door Enzo Ferrari werd geproduceerd en destijds de snelste racewagen was voor op de weg.


BEAT ME, The Five Knock-Outs: steeds meer geld

SBS 6
20:30 uur

De bedragen in de zangwedstrijd 'BEAT ME: The Five Knock-Outs' lopen steeds verder uiteen. De een is duizend euro waard, bij de ander staat de teller al op 10 duizend euro. De vijf nieuwe uitdagers zijn erop gebrand om te winnen en trekken alles uit de kast om de winnaars van vorige week te verslaan. Stappen de winnaars van vorige week uit met het bedrag dat ze waard zijn of wachten ze de juryuitslag van Jan Dulles, Maria Fiselier, Gordon en de 70-koppige publieksjury af, met de kans op meer? Bij verlies gaat de winnaar van vorige week met niks naar huis.


Thrillerfilm: Munich

Spike
20:30 uur

Tijdens de Olympische Spelen van 1972 in München worden elf Israëlische atleten gegijzeld en gedood door een Palestijnse terroristengroep die bekendstaat als Zwarte September.


Pride-special: Lieve SPLNTR!

NPO 3
22:05 uur

Na het succes van het eerste seizoen komt de talkshow SPLNTR! van Splinter Chabot vanavond terug met een speciale Pride-uitzending. In het najaar volgt een volledig nieuw seizoen. In de special Lieve SPLNTR! bespreekt Splinter Chabot met humor de dilemma’s van kijkers en beantwoordt hij hun vragen. Hierbij wordt Splinter geholpen door gasten zoals Jessie Maya en Jamai Loman. Bovendien worden in dit vrolijke programma ook de winnaars van de Pride Awards 2021 bekendgemaakt. Splinter Chabot zal deze prijs overhandigen aan een bekende en een onbekende LHBTI+-held; iemand die dit jaar zijn of haar nek heeft uitgestoken voor de LHBTI+-community.


Nieuw: Bloodlands

NPO 2
22:15 uur

Deze en volgende week zaterdag is de nieuwe Britse detectiveserie Bloodlands met dubbele afleveringen vanaf 22:15 uur te zien op NPO 2. Aan het begin van de serie verdwijnt Pat Keenan, de eigenaar van een transportbedrijf. Zijn auto wordt in zee gevonden. Keenan heeft een IRA-verleden, dus de politie is niet direct welkom bij zijn familie. Inspecteur Tom Brannick gaat op onderzoek uit en stuit al snel op een verband met een zaak die twintig jaar eerder in de doofpot is gestopt. Ondanks protesten van zijn meerderen doet hij samen met zijn team een schokkende ontdekking op een verlaten eiland.


Cabaret: Hans Teeuwen - Echte Rancune

RTL 4
22:20 uur

Registratie van de theatershow 'Echte Rancune' van cabaretier Hans Teeuwen uit 2016. De uitzending gaat na het RTL Nieuws en Weer vanaf 23:55 uur weer verder. Een bonte avond boordevol karaktermoord op belangrijke mensen en/of instituties. Verder gaat Hans zich kwetsbaar opstellen en eerlijk praten over zijn eigen zwakheden zoals narcisme en een hardnekkige softdrugsverslaving. Ook voor wijven. Voor Echte Rancune stond Teeuwen in 2011 voor het laatst op de planken met Spiksplinter.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Pride-special SPLNTR! en Ajax-PSV (Johan Cruijff-Schaal) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV