Recensie: Minari is prachtig familieverhaal met heerlijk arthouse drama

Recensie: Minari is prachtig familieverhaal met heerlijk arthouse drama
Steven Yeun en Oscarwinnaar Youn Yuh‑jung

Film :

Vanaf donderdag 5 augustus draait de film Minari in de Nederlandse bioscopen. De film deed mee voor verschillende Academy Awards, Golden Globes en BAFTA's en is nu eindelijk te zien in Nederland. Lees hier de filmrecensie van Minari.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Arkansas
Het verhaal gaat over de 7-jarige David, hij heeft Koreaans-Amerikaanse roots. Zijn leven wordt in de jaren 80 flink op zijn kop gezet, wanneer zijn vader Jacob de beslissing neemt om met het gezin naar het landelijke Arkansas te verhuizen. Daar jaagt hij de grote Amerikaanse droom na met behulp van een eigen boerderij.

Bron: A24

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
We zien groot drama, hartverwarmende momenten en verbale vechtpartijen die het niveau van Marriage Story aantikken. Het bijzondere van deze film is dat we het grootste deel van het verhaal door de ogen van de kleine David zien, maar dat eigenlijk iedereen in de familie vrijwel evenveel screentime krijgt en we van iedereen de emoties meekrijgen. Kleine David (gespeeld door Alan Kim) en Oscarwinnende oma Yuh-Jung Youn krijgen de complimenten. 4,5 ster.

Cast
Naast Alan Kim en Yuh-Jung Youn (Hanyo) spelen ook Steven Yeun (The Walking Dead), Yeri Han (Worst Woman) en Will Patton (Armageddon) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Lee Isaac Chung (Lucky Life).

Vanaf 5 augustus 2021 is Minari te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama, Arthouse. Tijdsduur: 115 minuten. IMDb-score: 7,5.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV