Vanavond op tv: Zomergasten met Sevdaliza, Wild op de Veluwe, The Martian en meer

Vanavond op tv: Zomergasten met Sevdaliza, Wild op de Veluwe, The Martian en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 8 augustus

Kijktip :

Ook vanavond kun je weer kiezen uit heel wat leuke televisieprogramma's. Zo kun je kijken naar Zomergasten, waarin Janine Abbring deze week de Iraans-Nederlandse zangeres Sevdaliza interviewt. Vanavond start ook de driedelige natuurdocumentaire Wild op de Veluwe en kun je kijken naar de sciencefictionfilm The Martian. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 8 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Zomergasten: Sevdaliza

NPO 2
20:25 uur

Janine Abbring interviewt deze week in Zomergasten de Iraans-Nederlandse zangeres, componist en producer Sevdaliza (1987) over haar ideale televisieavond. Sevdaliza hoopt door een inkijk in haar belevingswereld en het delen van haar betekenis van het leven, samen met Janine tot bijzondere inzichten te komen. Voor Sevdaliza gaat het leven over de emotie achter de handeling, de ongeschreven regels, de stilte tussen de noot. Dat is wat haar raakt, dat is wat het meest bijblijft.


Start: Wild op de Veluwe

NPO 1
20:25 uur

Vanaf vanavond is de driedelige natuurdocumentaire Wild op de Veluwe elke zondag rond 20:20 uur op NPO 1 te zien. In de documentaire vinden jonge vossen hun eigen weg in het bos, groeien wilde biggen uit de klauwen en maken edelherten zich op voor de strijd. Tijdens de serie worden verschillende dierenfamilies op de Veluwe door de seizoenen heen gevolgd. In de eerste aflevering worden de groepen vossen en everzwijnen uitgebreid met speelse nieuwelingen. De edelherten verliezen hun statusbepalende gewei en de vogels bouwen en vullen hun nesten.


Undercover in Nederland: gladde praatjes

SBS 6
20:30 uur

Deze week in Undercover in Nederland aandacht voor internationale oplichters die met gladde praatjes Nederlandse ondernemers proberen te tillen. Alberto gaat de confrontatie aan met de oplichters. Als hij ze heeft gevonden en ze confronteert met de feiten, zijn niet blij hem te zien. Met de verborgen camera als het perfecte wapen worden in dit programma allerlei duistere zaken ontmaskerd door Alberto Stegeman en zijn team. Vele strafbare feiten die overal en dagelijks onopgemerkt plaatsvinden, zijn door Undercover in Nederland blootgelegd.


TV Show: oude rotten in popmuziek

NPO 1
21:20 uur

Een geactualiseerde compilatie van De TV Show waarin Ivo Niehe onderstreept dat de stelling dat aan de top staan in de wereld van de popmuziek allang niet meer voorbehouden is aan de jongeren. Zeventigers als Paul McCartney, Eric Clapton, Mick Jagger en de Stones en zelfs tachtigers als Bob Dylan doen nog regelmatig van zich spreken en trokken tot corona toesloeg stadions vol bewonderaars. Absolute topper in dit circuit is Tom Jones. Op zijn 81e slaagde hij erin om met zijn nieuwste album de eerste plaats te bereiken in de Engelse Album Charts.


Sciencefictionfilm: The Martian

Veronica
22:05 uur

Wanneer de astronauten van een Marsexpeditie tijdens een zandstorm halsoverkop terugkeren naar de aarde laten ze de dood gewaande botanicus Mark Watney op de rode planeet achter. Maar hij leeft nog en zit nu in zijn eentje vast op Mars. Nadat hij contact met de aarde heeft opgenomen, moet Watney met beperkte middelen de komende vier jaar tot de volgende Marsmissie overleven.


Nieuw: Greek Island Odyssey with Bettany Hughes

Eén
22:15 uur

In deze Britse reisserie vaart de Engelse historicus Bettany Hughes langs de Griekse eilanden, geïnspireerd door Homeros' Odyssee. Elke zondag rond 22:00 uur op België Eén. Historicus en presentatrice Bettany Hughes vertrekt voor een reis van meer dan 2500 kilometer, in de voetsporen van Odysseus volgens het episch dichtwerk van Homerus. Bettany verlaat de Turkse kust op de plaats waar de Trojaanse oorlog zich afspeelde. Door de woeste wateren van de Egeïsche Zee komt ze langs Fourni, Chios, Lesbos en Samos. Bettany trotseert stormen, ontdekt een 1500 jaar oud scheepswrak en komt alles te weten over de rijke culturen, tradities en geschiedenis van de eilanden, terwijl ze geniet van heerlijk eten, lekker drinken en fantastisch gezelschap.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV