Historische dramafilm There Will Be Blood woensdag te zien op Canvas

Historische dramafilm There Will Be Blood woensdag te zien op Canvas
Daniël Day-Lewis als Daniel Plainview

Kijktip :

Daniel Day-Lewis heeft een fantastische reputatie als het gaat om zijn acteerprestaties, maar de rol van Daniel Plainview is hem misschien wel het meest op zijn lijf geschreven. De historische dramafilm There Will Be Blood is zaterdag te zien op Spike. Je kunt There Will Be Blood ook kijken via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Wanneer Daniel Plainview begin 1900 een mysterieuze tip krijgt over een klein stadje in het Westen waar de olie letterlijk uit de grond zou spuiten, gaat hij met zijn zoontje H.W. op avontuur, op weg naar het stoffige Little Boston. In dit dorre stadje, waar het plaatselijke vermaak zich beperkt tot de Hallelujakerk van de charismatische voorganger Eli Sunday, slaat Plainview zijn slag.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Daniel Day-Lewis is de absolute ster van deze film. Hij speelt de sterren van de hemel en werd daar ook voor beloond: de Oscar en de Golden Globes voor beste acteur. De cinematografie, muziek en regie zijn van wereldniveau en het verhaal is interessant van begin tot eind.

Cast
Naast Daniel Day-Lewis (Lincoln) en Paul Dano (Prisons) spelen ook Ciarán Hinds (Munich), Barry Del Sherman (Indepence Day) en Paul F. Tompkins (Bojack Horseman) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Paul Thomas Anderson (Boogie Nights).

De film There Will Be Blood (2007) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is op Nieuwjaarsdag 1 januari om 20.30 uur te zien op Spike. Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV