Vanavond op tv: huldiging TeamNL, Midtjylland - PSV & We zijn er bijna!

Vanavond op tv: huldiging TeamNL, Midtjylland - PSV & We zijn er bijna!
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 10 augustus

Kijktip :

Alle medaillewinnaars van TeamNL op de Olympische Spelen worden vandaag gehuldigd in Scheveningen en dat is vanavond live te zien op NPO1. Op SBS6 kun je genieten van de Champions League-voorronde partij Midtjylland - PSV en Martine van Os gaat weer op pad met kampeerders in We zijn er Bijna! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 10 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Huldiging olympische sporters

NPO 1
19:00 uur

Live verslag van de huldiging van de Nederlandse Olympiërs die zijn teruggekeerd uit Tokio.

Scheveningen
De hele olympische selectie van Nederland wordt onthaald in Scheveningen. De afgelopen twee weken heeft Nederland 36 medailles gewonnen, een record.

Deelnemers
Niet alleen de medaillewinnaars, maar ook alle andere Nederlandse deelnemers zijn erbij in Scheveningen.

Koning
Eerder op de dag werden de medaillewinnaars onthaald door onder anderen premier Rutte, koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Holland House
De huldigingen waren vanwege de coronamaatregelen tijdens de Olympische Spelen niet zoals gebruikelijk in het Holland Heineken House, maar na aankomst in Scheveningen.

Live: Midtjylland - PSV (voorronde Champions League)

SBS 6
19:30 uur

Voorbeschouwing en vanaf 20:00 uur live verslag van Midtjylland - PSV in de derde voorronde van de Champions League.

Heenwedstrijd
De heenwedstrijd in Eindhoven eindigde vorige week in 3-0. Daardoor staat PSV al met één been in de play-offronde van de Champions League, de laatste horde voor de groepsfase.

Competitie
Midtjylland is in de Deense competitie begonnen met één nederlaag en drie overwinningen. In de tweede voorronde van de Champions League werd Celtic uitgeschakeld.

Terug: Say Yes to the Dress Benelux

TLC
20:30 uur

Vanavond start een nieuw seizoen van Say Yes to the Dress Benelux. Het zesde seizoen begint grootser dan ooit met een speciale eerste aflevering. Het hele seizoen is elke dinsdag om 20:30 uur te zien op TLC.

Huwelijk
In de speciale eerste aflevering gaan de bruiden niet alleen op zoek naar een trouwjurk, maar worden ze door stylist en presentator Fred van Leer en het deskundige team van bruidsmodezaak Koonings verrast met een heel huwelijk.

Spetterend
Drie stellen beleven de dag van hun leven met een spetterende bruiloft op een koninklijke locatie. In twee dagen tijd tovert 'weddingplanner' Fred van Leer Paleis Soestdijk om tot de mooiste trouwlocatie van Nederland.

Watten
De drie bruidsparen die verrast worden, konden om uiteenlopende redenen afgelopen jaar niet trouwen en verdienen het om in de watten gelegd te worden. De stylistes halen hen op in stijl met een limousine, terwijl Fred in de tussentijd druk in de weer is om op drie plekken in en rondom het paleis een bijzondere bruiloft te organiseren.

Westernfilm: Dances with Wolves

SBS 9
20:30 uur

Bij het aanbreken van de jaren negentig was Kevin Costner al een grote Hollywoodster dankzij films als The Untouchables (1987) en Field of Dreams (1989), maar zijn ambities reikten verder. En dus besloot hij voor het eerst op de regiestoel plaats te nemen - met een prachtig resultaat: Dances with Wolves. Deze epische western is vanavond te zien op SBS9.

Verhaal
Luitenant John Dunbar wordt als held gezien, nadat hij tijdens de burgeroorlog per ongeluk de troepen van de Unie naar een overwinning heeft geleid. Hij vraagt om een positie aan de westelijke grens, maar bij aankomst blijkt deze erg verlaten. Hij komt er al snel achter dat hij niet alleen is. Hij ontmoet een wolf die hij Two-socks noemt en een nieuwsgierige indianenstam. Dunbar raakt snel bevriend met de stam en ontdekt een blanke vrouw die is opgevoed door de Indianen. Hij verdient geleidelijk het respect van deze inheemse mensen en werpt zijn blanke manieren af, wat hem tot een ondraaglijk buitenbeetje in het leger maakt.

Terug: We zijn er Bijna!

NPO 1
20:35 uur

Het populaire zomerprogramma We zijn er Bijna! van Omroep MAX is terug met een Nederland-editie. Elke dinsdag rond 20:30 uur op NPO 1.

Moois
Dit jaar volgt Martine van Os een groep van 36 kampeerders die met eigen caravan of camper kriskras door Nederland trekt. De reizigers ontdekken in een tocht van dertig dagen al het moois in eigen land.

Wel en wee
Martine doet verslag van het wel en wee van de groep en uiteraard gaat zij mee op de groepsexcursies.

Stad
De reis begint in Groningen, op een camping dicht bij de stad. Jan en Lotty zijn de komende dertig dagen de reisleiders van deze groep. Ze nemen de reizigers mee naar de stad. Na Groningen reist het gezelschap via Lauwersoog naar Workum.

Start: My Brilliant Friend

Canvas
22:05 uur

Vanaf vanavond is de Italiaanse dramaserie My Brilliant Friend elke dinsdag met dubbele afleveringen vanaf 22:05 uur te zien op de Vlaamse zender Canvas.

Vriendschap
De serie gaat over Elena Greco, die terugblikt op de vriendschap met haar vriendin Lila Cerullo. Elena is een vrouw van in de zestig. Ze woont in een huis vol boeken.

Spoorloos
Op een avond krijgt ze een verontrustend telefoontje: haar vriendin Lila, met wie ze al heel haar leven een nauwe band heeft, is spoorloos verdwenen. Ze heeft al twee maand niets van zich laten horen.

Verhaal
Elena gaat achter haar computer zitten en begint te schrijven. Ze vertelt het verhaal van haar vriendschap met Lila.

Napels
Die begon op een lagere school in een buitenwijk van Napels in de jaren 50. Een bruisende buurt, maar een verstikkend milieu voor jonge meisjes die iets wilden bereiken in het leven.

Docu: De waarheid over mijn vader

NPO 2
22:50 uur

De vader van journaliste Clarice Gargard diende onder het schrikbewind van de voormalig president van Liberia, Charles Taylor. In haar ogen was haar vader een wereldverbeteraar, maar naarmate ze meer ontdekt, slaan de twijfels toe.

Ambtenaren
Met regisseur Shamira Raphaëla spreekt ze in de docu De waarheid over mijn vader in Liberia onder anderen met ambtenaren van de Liberiaanse overheid en leden van de NPP, de voormalige partij van Charles Taylor.

Strijd
Ze onderzoekt haar vaders rol tijdens de burgeroorlog. Waarom had hij nauwe banden met oorlogscrimineel en rebellenleider Taylor? De documentaire laat een gedwongen strijd zien tussen goed en kwaad, opstand en veranderende morele waarden in tijden van oorlog.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV