Filmrecensie: Fifty Shades Freed

Filmrecensie: Fifty Shades Freed
Dakota Johnson en Jamie Dornan in erotische finale

Film :

Met een boekenreeks die in 52 talen vertaald is, wereldwijd 90 miljoen verkochte exemplaren en met bioscoopzalen die volledig zijn uitverkocht, mag de Fifty Shades-trilogie een fenomeen worden genoemd. Het blijft een klein wonder dat dit zo aanslaat bij het grote publiek. Iedereen wil zien hoe Anastasia Steele (Dakota Johnson) in het laatste deel in het huwelijksbootje stapt met de rijke Christian Grey (Jamie Dornan). Maar of de huwelijksnacht ook zinderend heet wordt? Gids.tv heeft de film gezien, en je leest hier de filmrecensie van Fifty Shades Freed.

De film begint met een prachtige bruiloft waar rijkdom en liefde wordt gevierd. Ana en Christian vertellen aan elkaar dat ze in voor en tegenspoed hun voorwaardelijke liefde delen. Anastasia ziet er oogverblindend mooi uit en ze krijgt een schitterende ring om haar vinger. Na de bruiloft stapelen de problemen zich op als blijkt dat Christian toch wel hele ouderwetse opvattingen heeft over het huwelijk. Gelijk komen de eerste barsten in het vuurrode hart tevoorschijn. Bovendien is er nog een oude vijand van het stel die de boel op spanning zet.

:article:img

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, deze Fifty Shades Freed is de minste van de drie. Het hoogtepunt blijft uit en wat over blijft is een soort soap met een mager verhaal dat nooit echt tot zijn recht komt. Het is een mierzoete film waar je naar zit te kijken en het wordt nooit echt spannend. Daar horen de seksscènes ook bij.

Red Room
Waar deze boeken en films zo bekend om zijn geworden zijn de passages in de rode kamer van meneer Grey. Dit is in dit laatste deel ook aanzienlijk minder als in voorgaande delen. Natuurlijk zitten er wel ondeugende scènes in, maar blijft dit toch wat braaf. Zo is er een bijna lachwekkende scène waarin Anastasia bijkomt van een wilde autorit en daardoor spontaan de liefde wil bedrijven in de auto. Dit komt heel abrupt en gaat ook weer heel snel voorbij.

Meestal zit het met de muziek in deze films wel goed. Ook deze heeft weer een aardige soundtrack, met een leuke toevoeging dat Love me like you do van Ellie Goulding uit het eerste deel ook in deze film zit. Verassend is dat Christian Grey ook nog een liedje gaat zingen.

En al wordt deze films in het algemeen met de grond gelijk gemaakt, het mag de pret niet drukken. Hordes bioscoopgangers weten de weg naar deze erotische films te vinden, die de bioscoopkassa's doet rinkelen. Eigenlijk was bij het eerste deel fifty Shades of Grey al duidelijk dat deze trilogie een regelrecht succes zou worden, en dan maakt het ook allemaal niet uit hoe kritisch we allemaal zijn. Want de rode kamer van Christian Grey blijft toch altijd bezoekers naar de bioscopen trekken. De IMDb-score is een 3,5.

Fifty Shades Freed is vanaf 8 februari te zien in de bioscoop. Genre: Romantiek, Thriller. Tijdsduur: 105 minuten. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV