Woensdag in Op1: Caroline van der Plas en Wim Voermand over falende kabinetsformatie

Woensdag in Op1: Caroline van der Plas en Wim Voermand over falende kabinetsformatie
De gasten van woensdag 11 augustus

Kijktip :

De kabinetsformatie sleept maar voort. Nederland wacht al meer dan zes maanden op een volwaardig kabinet en dat blijft voorlopig zo. Informateur Hamer en de onderhandelingsteams van VVD-leider Mark Rutte en D66-leider Sigrid Kaag zijn namelijk op vakantie. Kamerlid Caroline van der Plas vraagt zich af waarom het maar niet lukt in Den Haag, samen met hoogleraar staatsrecht Wim Voermans schuiven ze vanavond aan bij Op1.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1- Dinsdag 10 augustus

  • Meer dan twee weken lang stond hun leven in het teken van niets anders dan de Olympische Spelen. Omdat er in Tokio geen toeschouwers bij mochten zijn, was het namelijk aan commentatoren Ragnar Niemeijer, Dione de Graaff en Andy Houtkamp om het publiek live op de hoogte te houden van de Nederlandse prestaties in Japan. Hoe hebben zij deze historische Spelen beleefd? Vanavond bij Op1 blikken de drie terug op twee enerverende weken.
  • Jarenlang zette ex-deurwaarder Hans K. verschillende vrouwen onder druk om seks met hem te hebben. Op die manier konden ze hun schulden in ‘natura’ aflossen. Tot hij in 2017 in het programma Undercover in Nederland van Alberto Stegeman tegen de lamp liep en werd opgepakt. Vandaag veroordeelde de rechter de ‘seksdeurwaarder’ tot 5 jaar gevangenisstraf. Stegeman en slachtoffer Angelina van ’t Hul reageren vanavond bij Op1.
  • Het wil maar niet lukken met de kabinetsformatie. Kamerlid Caroline van der Plas vraagt zich af waarom het niet opschiet. En hoe kan het dat er wel nieuwe bewindslieden worden benoemd door een demissionair kabinet? Hoogleraar staatsrecht Wim Voermans vertelt of dit kan en mag. Vanavond schuiven ze samen aan bij Op1.

Presentatie
Op1 wordt op dinsdag 10 augustus gepresenteerd door Margje Fikse en Kefah Allush .

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Caroline van der Plas en Wim Voermand over falende kabinetsformatie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV