Vanavond op tv: persconferentie Mark Rutte, Droomhuis gezocht & Media Inside

Vanavond op tv: persconferentie Mark Rutte, Droomhuis gezocht & Media Inside
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 13 augustus

Kijktip :

Mark Rutte en Hugo de Jonge brengen Nederland vanavond opnieuw op de hoogte van de laatste coronaperikelen en mogelijke versoepelingen, tijdens hun persconferentie. Media Inside begint aan een nieuw seizoen en Sybrand Niessen gaat voor Droomhuis Gezocht naar Italië. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 13 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: persconferentie Rutte over coronamaatregelen

NPO 1
18:55 uur

Om 19:00 uur geven demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge een nieuwe persconferentie over de coronamaatregelen.

Verlengd
Vandaag lopen de coronamaatregelen voorlopig af en maken premier Rutte en minister De Jonge bekend welke verlengd worden en welke eindigen.

Onderwijs
Het kabinet gaat onder andere in op de beperkingen in het mbo en hoger onderwijs. Moet daar nog anderhalve meter afstand gehouden worden?

Festivals
Ook beslist het kabinet over de regels voor eendaagse festivals. Verder zal er worden gekeken naar de openingstijden voor de horeca en de sluiting van de nachtclubs.


Sciencefictionthriller: Total Recall

RTL 7
20:29 uur

Paul Verhoeven is veruit de bekendste Nederlandse regisseur in het buitenland. De laatste jaren zijn het vaak realistische films die hem populair maken (zoals ook zijn nieuwste product: Benedetta), maar het was vooral het sciencefiction genre dat hem populair maakte. De indrukwekkende sciencefiction film Total Recall is vrijdag te zien op RTL 7.

Verhaal
Douglas Quaid heeft continu dromen over een reis naar de planeet Mars. Om uit te zoeken waar dat vandaan komt, bezoekt hij een bedrijf dat vakantieherinneringen verkoopt. Met het plaatsen van de herinneringen in zijn hoofd gaat er echter iets mis. Hierdoor herinnert Douglas zich dat hij een geheim agent is die tegen een vijand van Mars strijdt. Vanaf dat moment staat zijn leven op z'n kop.


Terug: Media Inside

NPO 3
21:20 uur

Vanavond start een nieuw seizoen van Media Inside, waarin Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen wekelijks met wisselende gasten de voorbije mediaweek analyseren. Elke vrijdag om 21:20 uur op NPO 3.

Ins en outs
Ook bespreken Gijs en Marcel aan tafel de ins en outs van het maken van televisie, podcasts en andere vormen van media. Ook zijn er vaste onderdelen als het Briefje van Marcel en een ode aan de talkshowhosts van Nederland.

Castricum
Onder anderen mediapersoonlijkheden als Özcan Akyol, Rutger Castricum en Alexander Klöpping schuiven de komende weken aan.


Droomhuis Gezocht: Italiaanse kust

NPO 1
21:35 uur

Sybrand Niessen helpt in deze herhaling van Droomhuis Gezocht Marc en Wilma met hun zoektocht naar een droomhuis in Italië.

Kust
Bij hun eerste bezoek aan de Italiaanse provincie Ligurië waren ze het er meteen over eens: hier willen wij wonen. Ligurië ligt aan de Italiaanse kust en is één van de kleinste regio's van Italië.

Gezin
Het stel zoekt een huis met een authentieke uitstraling, op twintig minuten rijden van zee. Een woning waar ze met het hele gezin kunnen verblijven, met een ruime woonkeuken en een grote tuin.

Fietstocht
Carrie maakt een fietstocht in het gebied dat bekend staat om haar schoonheid, vele bloemen en zonnige klimaat. En ze bakt een lokale lekkernij.


Nieuw: Normal People

NPO 3
22:10 uur

Vanaf vanavond is de internationaal bekroonde dramaserie Normal People, over een opbloeiende tiener-romance, elke vrijdag met drie afleveringen rond 22:00 uur te zien op NPO 3.

Liefde
In de serie ontvouwt zich in een West-Iers dorpje een liefde tussen Connell en Marianne, die op school een totaal andere status hebben. Connell is een populaire, knappe en geliefde football-speler en Marianne is een intimiderende, onpopulaire loner, die haar klasgenoten ontloopt en de autoriteit van docenten ondermijnt.

Onuitwisbare band
Toch klikt het tussen de twee. Als Connell en Marianne elkaar bij haar thuis ontmoeten is dit het begin van een onuitwisbare band. De twee weven zich in en uit elkaars leven en ze ondergaan hoe ingewikkeld intimiteit en prille liefde kan zijn.


Nieuw: Der Überläufer

NPO 2
23:30 uur

Twee vrijdagen zendt NPO 2 op de late avond de tweedelige Duitse televisiefilm Der Überläufer uit.

Wehrmacht
De film gaat over Walter Proska, een jonge soldaat bij de Wehrmacht. Hij keert in de zomer van 1944 terug naar het oostfront.

Twijfels
Door een ontmoeting met de partizane Wanda en de vriendschap met lotgenoot Kürschner krijgt hij zo zijn twijfels over de zin van zijn taak.

Rode Leger
Ondertussen rukt het Rode Leger steeds verder op en lijkt de positie van Proska en zijn eenheid onhoudbaar te worden.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: persconferentie Mark Rutte, Droomhuis gezocht & Media Inside of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV