Vanavond in Op1: o.a. Diederik Gommers over persconferentie Mark Rutte & Hugo de Jonge

Vanavond in Op1: o.a. Diederik Gommers over persconferentie Mark Rutte & Hugo de Jonge
De gasten van vrijdag 13 augustus

Kijktip :

Vanavond om 19.00 uur staat er weer een persconferentie op de planning van Mark Rutte en Hugo de Jonge. Zij zullen wat perspectief bieden over het najaar. Diederik Gommers vertelt er vanavond over bij Op1. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video.

De gasten in Op1 - vrijdag 13 augustus

  • Sinds de westerse troepen Afghanistan hebben verlaten, rukt de Taliban in rap tempo op door het land. Vandaag viel onder andere de provinciehoofdstad Tarin Kowt en het voormalige kamp Holland.Seweta Zirak is net terug uit Afghanistan waar ze een maand op bezoek is geweest bij familie. Ze maakt zich grote zorgen om de positie van vrouwen, meisjes en de LHBTIQ+ gemeenschap, nu de Taliban weer oprukt. Vanavond vertelt ze er alles over bij Op1.
  • Morgen start een nieuw seizoen van ‘Een huis vol’, de serie waarin het reilen en zeilen van grote gezinnen wordt vastgelegd. In de nieuwe reeks maken we kennis met de negen gezinsleden van de Amsterdamse familie Cudogham. Vanavond bij Op1 vertellen ouders Iven en Cynthia en drie van hun zeven kinderen Jazz, Kik en Loïs hoe zij met passen, meten en inventief gebruik van de ruimte ieder gezinslid een eigen plekje hebben gegeven in hun levendige, Amsterdamse huishouden.
  • Vanavond geeft het demissionaire kabinet weer een nieuwe persconferentie over het coronavirus en de bijbehorende maatregelen. Het onderwijs mag weer helemaal open, maar voor veel andere versoepelingen zal het waarschijnlijk nog te vroeg zijn. Vanavond bij Op1 hebben Diederik Gommers en politiek journalist Thomas van Groningen het laatste nieuws.
  • Kamerlid voor D66 Jan Paternotte pleit ervoor dat werkgevers in bijvoorbeeld ziekenhuizen en de kinderopvang openbaar moeten kunnen maken of hun werknemers gevaccineerd zijn. Volgens de huidige privacywetgeving is dat verboden. Waarom vindt hij dat het toch nodig is? Dat bespreken we vanavond met Paternotte bij Op1.

Presentatie
Op1 wordt op vrijdag 13 augustus gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond in Op1: o.a. Diederik Gommers over persconferentie Mark Rutte & Hugo de Jonge of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV