Nieuw op Netflix: Volledige serie Downton Abbey vanaf nu te zien

Nieuw op Netflix: Volledige serie Downton Abbey vanaf nu te zien
Maggie Smith als Violet Crawley (The Dowager Countess of Grantham) in volle glorie

Kijktip :

Vanaf 15 augustus staan alle 52 afleveringen van het veel geprezen Downton Abbey op Netflix. De serie kreeg gedurende zes seizoenen (2010 tot 2015) een aantal Emmy Awards, Golden Globes en een speciale Screen Actors Guild Award voor de gehele cast. De serie speelt zich af tussen het jaar 1912 en 1926 op het landgoed van de welgestelde familie Crawley.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Het verhaal
Hoewel de aristocratische familie Crawley begin 20e eeuw qua luxe en rijkdom geen reden tot klagen heeft, hebben zij net als andere families menig groot drama te verwerken. Het zinken van de Titanic en de Eerste Wereldoorlog laten zeer diepe littekens achter bij de bewoners van Downton Abbey.

Onder andere actrice Michelle Dockery in de serie 'Downton Abbey'

Downton Abbey - de films
In 2019 verscheen ook de film van Downton Abbey. Of je deze binnenkort ook op Netflix kunt bekijken is nog niet bekend. Ondertussen wordt er ook gewerkt aan een vervolg op de film. In de nieuwe film keert de cast van de oorspronkelijke tv-serie, onder wie de 86-jarige Maggie Smith, Hugh Bonneville, en Elizabeth McGovern, weer terug. Ook onder anderen Hugh Dancy, Dominic West en Laura Haddock hebben een rol. Wanneer het tweede deel uitkomt, is ook nog niet precies bekend. De opnames liepen door het coronavirus vertraging op. In eerste instantie stond de film gepland voor december 2021, maar nu zijn die plannen verschoven naar maart 2022.

Lees hier onze filmrecensie van Downton Abbey.

Vanaf 15 augustus 2021 staat alle zes seizoen van de serie Downton Abbey op Netflix. De serie bevat 52 afleveringen. Genre: Drama, Misdaad. IMDb-score: 8,7.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw op Netflix: Volledige serie Downton Abbey vanaf nu te zien of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV