Zondag op tv: nieuw seizoen Promenade en Zomergasten met Alfred Birney

Zondag op tv: nieuw seizoen Promenade en Zomergasten met Alfred Birney
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 15 augustus

Kijktip :

Er zijn vanavond een hoop nieuwe programma's op televisie, vooral bij de NPO. Zo zie je om 21.20 uur 100 Dingen, met Anita Witzier. In dit proramma gaan twee gezinnen - die van Danny de Munk en Xander de Buisonjé - een maand leven met 100 spullen. Ook te zien: het nieuwe seizoen van Promenade en een nieuwe aflevering van Zomergasten, deze week met schrijver Alfred Birney. En Carrie ten Napel presenteert een het nieuwe programma Nieuwe Gezichten. Hieronder lees je alle tv-tips van Gids.tv voor zondag 15 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Earth's Tropical Islands

Canvas
20:12 uur

In de driedelige natuurdocumentaire 'Earth's Tropical Islands' wordt ingezoomd op drie iconische eilanden met ecosystemen die afgezonderd zijn van het vasteland. Drie zondagen rond 20:10 uur op de Vlaamse zender Canvas. De mensen en dieren die op de eilanden terecht zijn gekomen, profiteren er optimaal van. Maar een leven in het paradijs gaat niet altijd over rozen. Vier vijfde van alle diersoorten die uitgestorven zijn, leefden op eilanden. In deze snel veranderende wereld zijn zij een goede graadmeter van hoe het met de planeet gaat. In deze serie wordt dieper ingegaan op de dieren, de geschiedenis en de cultuur van deze unieke leefgebieden.


Zomergasten: Alfred Birney

NPO 2
20:25 uur

Deze week is schrijver Alfred Birney te gast bij Janine Abbring om te praten over zijn ideale televisieavond in Zomergasten. Als romancier hoopt hij dat de fragmenten op de een of andere manier een multicultureel verhaal vertellen. Televisie als caleidoscopisch boek. Zijn commentaren hangen af van het moment, het toeval, en dat kan spannend zijn, voor zowel Birney zelf als voor de kijker. Zo is hij deel van de onvoorspelbaarheid, zoals het hele leven is.


Nieuw: 100 dingen

NPO 1
21:20 uur

In het nieuwe programma 100 dingen gaan zanger/muzikant Xander de Buisonjé en zanger Danny de Munk met hun gezinnen de uitdaging aan om één maand te leven met maar 100 spullen. De komende zondagen om 21:15 uur op NPO 1. Het hele gezin moet keiharde keuzes maken. Wie neemt de bank en wie de wasmachine? Wat hebben ze echt nodig en waar denken ze echt niet zonder te kunnen? Want alles wat ze niet kiezen gaat rigoureus het huis uit en kan een maand lang niet worden gebruikt. Hoe zal het de gezinnen vergaan in die maand? Maken minder spullen ook minder gelukkig, of juist niet? Door in 100 dingen de uitdaging van het ontspullen aan te gaan, komen Xander en Danny en hun gezinnen erachter wat echt belangrijk voor ze is. Presentatrice Anita Witzier begeleidt Xander en Danny en hun gezinnen tijdens deze maand en ziet er streng op toe dat ze ook echt met maar 100 dingen leven.


Terug: Promenade

NPO 3
22:05 uur

Het satirische en actuele programma Promenade is weer terug op tv met een nieuw seizoen. Elke zondag rond 22:00 uur op NPO 3. Of zoals de makers het zelf aankondigen: "Promenade komt naar u toe deze zomer! Urgenter dan ooit en net even anders dan u gewend bent. Dit keer geen Zomerpromenade, maar gewoon Promenade. Maar dan in de zomer. En urgent." Presentator Diederik Ebbinge neemt de komende weken de actualiteit en entertainmentwereld door en op de hak met Eva Crutzen, Ton Kas en Henry van Loon. "En Diederik Ebbinge."


Nieuw: Nieuwe Gezichten

NPO 1
22:15 uur

In het programma Nieuwe Gezichten gaat Carrie ten Napel langs bij de artsen, virologen en microbiologen die we tijdens de coronacrisis hebben leren kennen. Drie zondagen rond 22:15 uur op NPO 1. Ineens waren ze in ons leven: artsen, virologen en microbiologen. De afgelopen anderhalf jaar hebben ze ons leven bepaald en geprobeerd ons door de crisis heen te slepen. Ze werden bekend, geliefd, verguisd en soms zelfs ernstig bedreigd. Dagelijks praatten ze ons bij over het virus. Maar wat was de impact van de crisis op hun leven en hoe hebben ze deze uitzonderlijke tijd ervaren? Carrie ten Napel komt erachter in enkele persoonlijke gesprekken.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zondag op tv: nieuw seizoen Promenade en Zomergasten met Alfred Birney of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV