Recensie: CODA is een oprechte publiekstrekker over doof gezin met horende dochter

Recensie: CODA is een oprechte publiekstrekker over doof gezin met horende dochter
Drama, humor en muziek in absolute stilte met Emilia Jones

Film :

Vanaf 13 augustus staat de film CODA op Apple TV+. Deze Sundance Filmfestival winnaar met een indrukwekkende IMDb-score van 8,2 haalt alles uit de kast om door je tranen heen toch een glimlach op je gezicht te toveren. En dat is heel bijzonder. Lees hier de filmrecensie van CODA.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

Every family has its own language
Het verhaal gaat over de zeventienjarige Ruby. Zij is de enige in haar gezin die niet doof is. Elke ochtend helpt ze met haar broer mee in de visserij van haar ouders. Haar passie kan ze echter alleen kwijt wanneer ze zich op school bij het koor voegt. Ze wordt door haar leraar aangespoord om zich in te schrijven voor de muziekschool, maar het najagen van deze grote droom komt niet overeen met haar familiale rol.

Acteur Daniel Durant, Marlee Matlin en Emilia Jones in de film 'CODA'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Voor diegene die zich de ijzersterke film Sound of Metal (lees hier onze filmrecensie) nog kan herinneren, weet ook deze parel van een film met hetzelfde thema zeker te waarderen. Een oprechte en sympatieke tranentrekker met een prachtige rol voor Emilia Jones, die bovendien de sterren van de hemel zingt. Haar dove ouders, een vreemde gebruiksaanwijzing en verschillende misverstanden zorgen voor scherpe humor en tenenkrommende situaties. Ook haar muziekleraar "Bernarrrrrrdo" Villalobos (perfect gespeelt door acteur Eugenio Derbez) brengt een lach, een traan en mooie levenslessen. Een dikke aanrader: Zelfs het koudste hart ontdooit als sneeuw voor de zon. 4,5 ster.

Cast
Naast Emilia Jones (Brimstone) en Marlee Matlin (Glee) zijn ook Troy Kotsur (The Mandalorian), Daniel Durant (You) en Eugenio Derbez (Overboard) is in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Sian Heder (Orange Is the New Black).

Vanaf 13 augustus 2021 is de film CODA te steamen op Apple TV+. Genre: Drama, Muziek. Tijdsduur: 111 minuten. IMDb-score: 8,2.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV