Recensie: The Ice Road is ijskoude 90s-actiefilm die nooit verveelt

Recensie: The Ice Road is ijskoude 90s-actiefilm die nooit verveelt
De 69-jarige Liam Neeson gaat door tot het bittere einde

Film :

Vanaf 12 augustus is de film The Ice Road in de Nederlandse bioscopen te zien. In Amerika glibberde en gleed deze actiefilm zo de huiskamers in, want The Ice Road was daar direct op streamingdienst Netflix te zien. Wij hebben de eer om de inmiddels 69-jarige Liam Neeson op het witte doek te zien en dat verveelt gelukkig nooit. Lees hier de filmrecensie van The Ice Road.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Mike en Gurty McCann
Het verhaal draait om een mijnramp in de wildernis van Canada. Mike (Liam Neeson), Gurty McCann (Marcus Thomas) en kornuiten hebben de opdracht om apparatuur voor de reddingsoperatie onder barre omstandigheden over bevroren meren naar de mijn te transporteren. Onderweg komt Mike voor tal van enorme gevaren te staan.

Met onder andere actrice Amber Midthunder en Liam Neeson in de film 'The Ice Road'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Een paar belangrijke zaken zijn wel het vermelden waard: verwacht niet te veel, zet je realisme uit en kijk door de soms slechte special effects en grote hoeveelheid nepsneeuw heen. Pas dan geniet je van de geweldige Ierse acteur Liam Neeson in optima forma! Dat hij tien films geleden al heeft aangegeven nooit meer een actiefilm te maken, maakt dan even niet zo veel uit. In een prachtige ijskoude decor geeft Neeson gas in een 'foute' actiefilm die makkelijk over groot drama stapt en bij vlagen nog best spannend wordt. Het verhaal is wat gammel en werkt soms op je lachspieren, maar na ruim anderhalf uur loop je toch tevreden de bioscoop uit. En dat geeft net die ene ster extra. Een kleine drie sterren.

Cast
Naast Liam Neeson (The Marksman) en Marcus Thomas (You Kill Me) zijn ook Laurence Fishburne (The Matrix), Benjamin Walker (Love is Blind), Amber Midthunder (The Wheel) en Matt McCoy (The Hand That Rocks the Cradle). Deze productie is geregisseerd door Jonathan Hensleigh (The Punisher).

Vanaf 12 augustus 2021 is de film The Ice Road te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Actie, Avontuur, Drama. Tijdsduur: 109 minuten. IMDb-score: 5,6.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV