Vanavond in Op1: o.a. Jeroen Pauw en Eimert van Middelkoop over situatie in Afghanistan

Vanavond in Op1: o.a. Jeroen Pauw en Eimert van Middelkoop over situatie in Afghanistan
De gasten van maandag 16 augustus

Kijktip :

De Taliban heeft Afghanistan langzamerhand compleet in hun macht. Gisteravond viel de hoofdstad en daarmee is er ook chaos losgebroken op het internationale vliegveld. Vanavond hebben o.a. Jeroen Pauw en Eimert van Middelkoop het over de situatie. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - maandag 16 augustus

  • Documentairemaker Roy Dames filmde in de afgelopen 25 jaar het leven van vier Amsterdamse vrienden. Foute vrienden, omdat ze zich bezig houden en hielden met criminele zaken. Het leven van Verbrande Herman, Rooie Jos, Jantje van Amsterdam en Dikke Bob ging bepaald niet over rozen in al die jaren, zoals de documentaireserie 25 Jaar Foute Vrienden genadeloos laat zien. Roy, Herman en Jos kijken vanavond in Op1 nog een keer terug.
  • Vandaag is de formatie voor een nieuw kabinet weer begonnen. Mark Rutte en Sigrid Kaag hebben hun ‘proeve voor een regeerakkoord’ af en hadden vanmorgen een gesprek met informateur Hamer. Vanavond bij Op1 bespreekt politiek commentator Joost Vullings of een doorbraak dichtbij is.
  • De machtsovername van de Taliban in Afghanistan is een feit. Gisterenavond viel de hoofdstad Kabul en werd door de Talibanstrijders de overwinning uitgeroepen. Sindsdien is de chaos compleet op het internationale vliegveld, waar duizenden inwoners hopen op één van de laatste vluchten het land uit te komen. Daarbij zijn zeker vijf doden gevallen. Vanavond bij Op1 bespreken we de situatie met oud-minister van Defensie Eimert van Middelkoop en journalisten Natalie Righton en Jeroen Pauw.
    Seweta Zirak groeide op in Afghanistan, haar familie is woonachtig in Kabul en zij bespreekt de chaos in het land.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 16 augustus gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Nadia Moussaid.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond in Op1: o.a. Jeroen Pauw en Eimert van Middelkoop over situatie in Afghanistan of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV