Dinsdag in Op1: o.a. Beatrice de Graaf over situatie Afghanistan

Dinsdag in Op1: o.a. Beatrice de Graaf over situatie Afghanistan
De gasten van dinsdag 17 augustus

Kijktip :

De hele uitzending van Op1 staat vanavond in teken van de situatie in Afghanistan. Te gast zijn onder andere Beatrice de Graaf, Derk Boswijk, Thomas van Groningen, Natalie Righton en Anne-Marie Snels.

Tekst gaat verder onder de video.

De gasten in Op1- Dinsdag 17 augustus

  • De hele uitzending van Op1 staat vanavond in het teken van de situatie in Afghanistan. Wat gaan wij als westerse landen merken van een staat waarbij de Taliban aan de macht is? En hoe groot is de kans dat Afghanistan nu echt uitgroeit tot een broeinest voor terroristen? Dat bespreken we met hoogleraar internationale en politieke geschiedenis Beatrice de Graaf.
  • CDA-Kamerlid Derk Boswijk werd vandaag emotioneel toen hij tijdens het Tweede Kamerdebat sprak over Nederlandse veteranen in Afghanistan. Hij zit vanavond samen met één van hen, Roy Grinwis, bij Op1. Parlementair journalist Thomas van Groningen en oud-correspondent Natalie Righton volgden het Kamerdebat over de situatie in Afghanistan op de voet.
  • Oud-voorzitter van de militaire vakbond Anne-Marie Snels staat in contact met Afghaanse tolken, die nu als ratten in de val zitten.
  • Bondscoach van het Afghaanse voetbalelftal Anoush Dastgir en aanvoerder Faysal Shayesteh maken zich grote zorgen over hun teamgenoten en familie. Net als influencer Nilofar Yaqoubi, die ooit uitkwam voor het Afghaanse vrouwenelftal.

Presentatie
Op1 wordt op dinsdag 10 augustus gepresenteerd door Margje Fikse en Kefah Allush .

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: o.a. Beatrice de Graaf over situatie Afghanistan of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV