Vanavond op tv: Feyenoord - IF Elfsborg & Man of Steel

Vanavond op tv: Feyenoord - IF Elfsborg & Man of Steel
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 19 augustus

Kijktip :

De reisserie Oases in de Oriënt van Kefah Allush wordt vanaf donderdag herhaald op NPO2. Voetballiefhebbers kunnen genieten van het Conference League duel tussen Feyenoord en IF Elfsborg en Veronica zendt de actiefilm Man of Steel nogmaals uit. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 19 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Start: Oases in de Oriënt

NPO 2
19:50 uur

In de vijfdelige reisserie Oases in de Oriënt reist EO-presentator Kefah Allush door het onstuimige Midden-Oosten. NPO 2 herhaalt het programma deze donderdag en komende maandag tot en met donderdag om 19:50 uur.

Paradijselijk
De filmische ontdekkingsreis gaat langs kleine gemeenschappen, die in een onrustig werelddeel op zoek zijn naar hun eigen paradijs op aarde. Van paradijselijk eiland in oorlogsgebied tot ondergrondse dorpen aan de rand van de woestijn.

Jemen
Via een avontuurlijke vliegreis belandt Kefah Allush in de eerste aflevering op het paradijselijke Socotra. Op dit Jemenitische eiland, vierhonderd kilometer verwijderd van het moederland, leven honderden planten- en dierensoorten die nergens anders voorkomen.

Uniek
Terwijl Jemen is verwikkeld in een hevige burgeroorlog, azen andere landen in de regio op deze oase in de Arabische Zee. Lukt het de Socotri hun unieke paradijs te beschermen tegen deze groeiende invloeden van buitenaf?


Live: Feyenoord - IF Elfsborg (Conference League)

FOX
20:00 uur

Vanaf 19:00 uur de voorbeschouwing en om 20:00 uur live verslag van Feyenoord - IF Elfsborg in de play-offs van de UEFA Conference League.

Nieuw
Nog één horde heeft Feyenoord te nemen tot de groepsfase van het nieuwe Europese toernooi, dat onder de Champions League en Europa League zit.

Zweedse competitie
In de voorrondes werden Drita en Luzern al verslagen. Elfsborg is momenteel de nummer vier in de Zweedse competitie, na 15 speelronden. Vorig seizoen werd Elfsborg tweede.


The Great British Bake Off: patisserieweek

NPO 1
20:30 uur

In de halve finale van The Great British Bake Off is het patisserieweek:

Gebakjes
De signatuuropdracht zit vol smaak: de halve finalisten maken twaalf identieke gebakjes gemaakt van pâte à savarin. De savarins mogen elke vorm of smaak hebben, maar eenmaal uit de oven moeten ze met een siroop doordrenkt worden.

Kubus
In de technische opdracht maken de bakkers een traditionele Deense feesttaart. Tot slot moeten de bakkers als spektakelstuk een kubus maken van minimaal 25 verfijnde, kleinere kubusgebakjes. De kubussen moeten strak van vorm, identiek en netjes zijn.


Actiefilm: Man of Steel

Veronica
20:30 uur

Man of Steel, de duistere film over Superman uit 2013 is donderdag nogmaals te zien op Veronica, om 20.30 uur.

Verhaal
Clark Kent is een jonge journalist die zich niet thuis voelt in onze wereld. Hij is jaren geleden van de verre planeet Krypton naar de aarde geëvacueerd en vraagt zich nu af wie hij werkelijk is en waartoe de superkrachten dienen waarmee hij is gezegend. Zijn adoptieouders Martha en Jonathan Kent helpen hem om met zijn bijzondere gave om te gaan. Ondertussen opent de buitenaardse generaal Zod de jacht op hem. Clark moet de 'Man of Steel' worden, om de mensen van wie hij houdt te beschermen tegen Zod en diens allesvernietigende plannen.


Mr. Frank Visser, hoe is het nu met?: coniferen-ergernis

SBS 6
21:25 uur

In deze aflevering van Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? reist Viktor Brand af naar Kessel waar Bianca zich groen en geel ergerde aan de grote coniferen van haar buurman Jos.

Haag
Het liefst ziet Bianca de bomen helemaal verdwijnen. Jos is juist helemaal gelukkig met de haag.

Rustig
Zaak twee waar Viktor langs gaat is die van Heido en Robert, die in Spijkernisse een mooi huis kochten op een rustige locatie.

Haan
Alleen buur-haan Harry gooide roet in het eten wat de rust betreft. Eigenaren Sjaak en Corry peinsden er niet over om de haan weg te doen.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Feyenoord - IF Elfsborg & Man of Steel of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV