Vanavond op tv: start Car Wars & De Alleskunner VIPS op SBS6

Vanavond op tv: start Car Wars & De Alleskunner VIPS op SBS6
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 20 augustus

Kijktip :

SBS6 begint vanavond al met het nieuwe tv-seizoen en gaat de komende weken proberen om met Car Wars en De Alleskunner VIPS de kijker aan zich te binden. Op NPO1 kun je genieten van het Sterren Muziekfeest op het Plein en op RTL7 is de filmklassieker Reservoir Dogs te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 20 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Misdaadfilm: Reservoir Dogs

RTL 7
20:29 uur

Tegenwoordig is Quentin Tarantino één van de populairste regisseurs in Hollywood en elke zichzelf respecterende acteur wil een keer met hem hebben samengewerkt. In 1992, toen hij de legendarische misdaadfilm Reservoir Dogs uitbracht, stond hij echter nog helemaal aan het begin van zijn carrière. De film is vrijdagavond te zien op RTL7.

Het verhaal
Beroepscrimineel Joe Cabot stond jarenlang aan de top als organisator van overvallen op juweliers. Voor een overval op een grote diamantair verzamelt hij zes specialisten. De leden van deze nieuw geformeerde bende hebben nooit eerder met elkaar gewerkt en kennen elkaar slechts onder hun codenamen. Allen hebben ze de instructie gekregen om niets over hun ware identiteit te onthullen. Als de overval achter de rug is, zullen ze een financiële beloning ontvangen die zo groot is dat ze voor de rest van hun leven niet meer moeten werken. Maar het gaat helemaal mis.

Slot: Sterren Muziekfeest op het Plein

NPO 1
20:30 uur

Vanavond is het laatste deel van deze zomereditie van Sterren Muziekfeest op het Plein vanuit het Openluchtmuseum in Arnhem.

Frans Duijts
Onder anderen Jeroen van der Boom, Samantha Steenwijk, Jannes, Django Wagner en Frans Duijts en Donnie maken hun opwachting en zingen hun bekendste hits.

Spektakel
Elk jaar reist het Sterren Muziekfeest op het Plein door het land. Tijdens dit grote spektakel presenteert Jan Smit de grootste artiesten van Nederlandse bodem.


Nieuw: Car Wars

SBS 6
20:30 uur

Vanavond start het nieuwe programma Car Wars, waarin bekende Nederlanders opdrachten uitvoeren met op afstand bestuurbare auto's. Elke vrijdag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Straatraces
De deelnemers zijn door ervaren coaches getraind om spannende straatraces, uitdagende off-road parcoursen en lastige behendigheidsopdrachten te doen.

Deelnemers
De zes BN'ers die meedoen aan Car Wars zijn:

 • Oud-wielrenster Leontien van Moorsel
 • Chef-kok Herman den Blijker
 • Voormalig autocoureur Robert Doornbos
 • Cabaretier Najib Amhali
 • DI-RECT-bandlid Jamie Westland
 • Zanger René Froger

Geld
De BN'ers racen voor de eer, de coaches verdienen geld: hoe beter zijn BN'er presteert, hoe meer hij kan verdienen. Tim Coronel is de hoofdscheidsrechter en Winston Gerschtanowitz presenteert het raceprogramma op SBS6.


Start: Silent Witness seizoen 14

BBC First
21:00 uur

Vanaf vanavond zendt seriezender BBC First seizoen 14 van de Britse misdaadserie Silent Witness uit. Dit seizoen uit 2011 is de komende vrijdagen met dubbele afleveringen vanaf 21:00 uur te zien.

Bekijk ook op welk kanaal BBC First te zien is

Taakstraf
Dit seizoen begint met de arrestatie van Leo voor rijden onder invloed, waarna hij een taakstraf krijgt opgelegd in een gewelddadige wijk in Londen.

Bendeoorlog
Wanneer Nikki de moord op een jong meisje uit dezelfde wijk onderzoekt, belandt Leo midden in een bendeoorlog. Ondertussen Nikki onderzoekt een gewapende politie-inval bij een terroristische cel.


Nieuw: De Alleskunner VIPS

SBS 6
21:55 uur

Na seizoenen van De Alleskunner zonder BN'ers, start deze vrijdag de VIPS-editie. Vijf vrijdagen spelen dertig bekenden een afvalrace, wekelijks rond 21:55 uur op SBS6.

Spellen
De 30 BN'ers spelen allerlei bizarre en hilarische spellen, van het kapot prikken van een waterballon met een cactus op je hoofd, het vangen van eieren tot het laten smelten van een ijsblokje met je lichaam en nog veel meer spellen. De persoon die laatste wordt in een spel, valt af.

Tijdsdruk
Deze spellen zijn vaak verrassend eenvoudig, maar onder tijdsdruk blijken ze vaak toch uitdagender dan gedacht. Tijdens de spellen worden alledaagse vaardigheden, zoals behendigheid, kennis en logisch verstand van de VIPS flink op de proef gesteld.

Deelnemers
Onder de bekende deelnemers zitten onder anderen:

 • Presentatrice Nance
 • Zanger en dj Jody Bernal
 • Model Christina Curry
 • Actrice Tatum Dagelet
 • Zanger René le BlancPraat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start Car Wars & De Alleskunner VIPS op SBS6 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV