OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in september 2021

OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in september 2021
Met onder meer La Casa de Papel en Dat Ene Woord... Feyenoord

Nieuws :

Met het einde van de (nogal natte en koude) zomer op komst wordt het weer tijd voor het najaar. Dat betekent dat de streamingdiensten, bioscopen en tv-zenders weer al hun toppers uit de kast trekken. Voldoende kijkmateriaal voor iedereen! Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney Plus, Ziggo, NPO Plus, Amazon Prime Video, Apple TV+, op tv en in de bioscopen.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Chicago Fire, S1-4 (1 september)

Netflix

Chicago Fire is een actiereeks waarin de levens van de helden van de Chicago Fire Departement centraal staan. Geen baan is stressvoller, gevaarlijker en opwindender dan deze van de brandweermannen, de reddingsteams en het verplegend personeel van Chicago Firehouse 51. Bekijk hier waar je vanaf 1 september Chicago Fire kunt streamen.

Turning Point: 9/11 and the War on Terror, S1 (1 september)

Netflix

Bron: Netflix
De serie Turning Point: 9/11 and the War on Terror brengt de terreuraanslagen van 9/11 onverbloemd in beeld, van Al-Qaida's opkomst in de jaren 80 tot de felle reactie van Amerika in binnen- en buitenland. Bekijk hier waar je vanaf 1 september Turning Point: 9/11 and the War on Terror kunt streamen.

Four Weddings and a Funeral (1 september)

Videoland

Charles is een zelfverzekerde Britse vrijgezel die de vrouw van zijn dromen ontmoet op het huwelijk van een vriend. Hij moet zijn hoop op een langdurige en vruchtbare relatie echter snel opbergen: ze keert de dag nadien terug naar de Verenigde Staten. Lees hier waar je Four Weddings and a Funeral kunt kijken.

Dat Ene Woord: Feyenoord (1 september)

Disney Plus

Bron: Disney Plus
Voor het eerst in het 112-jarige bestaan van de club opent Feyenoord alle deuren. De club wordt van binnenuit gevolgd in het seizoen 2020-2021, waarin het uiterste wordt gevraagd van de trainer, spelers, directie en de supporters. Bekijk hier waar je vanaf 1 september Dat Ene Woord: Feyenoord kunt streamen.

Dug Days (1 september, o.v.b.)

Disney Plus

In deze spin-off van Up ontdekt Dug de gevaren van buitenwijken. Zo zijn daar puppy's, vuurwerk en... eekhoorns! Bekijk hier waar je vanaf 1 september Dug Days kunt streamen.

The Sommerdahl Murders, S2 (1 september)

NPO Plus

The Sommerdahl Murders gaat over detective Dan Sommerdahl. Hij heeft de leiding over de onderzoeken van de recherche die in het Deense Helsingørdiverse moordzaken oplost. Hij werkt nauw samen met zijn vrouw Marianne, die op het technisch laboratorium werkt, en met collega-rechercheur Flemming Top. Bekijk hier waar je The Sommerdahl Murders kunt streamen.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (1 september)

Bioscoop

De Marvel-machine draait op volle toeren want er staat een nieuw avontuur op ons te wachten met Simu Liu en de waanzinnige actrice Awkwafina in de hoofdrol. Verwacht in iedergeval een fantastische actievolle reis met vette Martial Arts scènes. Bekijk hieronder de trailer van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Afterlife of the Party (2 september)

Netflix

Bron: Netflix
Cassie overlijdt na een dronken nacht op de viering van haar 25e verjaardag. Ze komt terecht in een wachtruimte en krijgt de kans het een en ander in haar leven recht te zetten om zo alsnog een plekje in de hemel te krijgen. Lees hier waar je vanaf 2 september Afterlife of the Party kunt kijken.

After We Fell (2 september)

Bioscoop

Josephine Langford (Tessa) en Hero Fiennes Tiffin (Hardin) zijn terug en rode oortjes zijn absoluut gegarandeerd. De succesvolle boekenreeks van Anna Todd gaat verder met deze derde film. Romantiek en seks staan op het programma waar Tesse en Hardin vechten voor hun vurige relatie. Bekijk hieronder de trailer van After We Fell.

Respect (2 september)

Bioscoop

De hoge pieken en diepe dalen over het leven van iconische R&B-zangeres Aretha Franklin verfilmd in een tweeënhalf uur durende muziekfilm. Voordat de zangeres in 2018 overleed vroeg ze actrice Jennifer Hudson haar te vertolken in deze film. En dat doet ze uitstekend. Voor fans een niet te missen productie. Bekijk hieronder de trailer van Respect.

De Veroordeling (2 september)

Bioscoop

Deze film gaat over De Deventer moordzaak. Het is een van de langstlopende zaken in de geschiedenis van het Nederlandse strafrecht. En tot op de dag van vandaag is nog steeds niet duidelijk wie de weduwe Wittenberg in haar huis heeft vermoord. De Veroordeling is gebaseerd op deze geruchtmakende zaak en volgt onderzoeksjournalist Bas Haan (Fedja van Huêt). Bekijk hieronder de trailer van De Veroordeling.

La Casa de Papel, S5 (3 september)

Netflix

Bron: Netflix
De professor verzamelde een team van 8 specialisten om zich heen. Samen willen ze de 'Koninklijke Munt van Spanje' infiltreren. Het uiteindelijke doel? Met 2,4 miljard euro naar buiten lopen. Ze hebben hiervoor elf dagen toegang tot de gelddrukmachines nodig. Dit vereist een uitgekiend plan om de speciale eenheden van de Spaanse politie om de tuin te leiden. Bekijk hier waar je La Casa de Papel kunt kijken.

Bosvechters: Utrecht Hooligans Forever (3 september)

Videoland

Bosgevechten onder Nederlandse voetbalhooligans: een fenomeen dat in de hooliganwereld nationaal en internationaal al enorm groot is, maar voor het grotere publiek nog redelijk onbekend is. Bekijk hier waar je vanaf 3 september Bosvechters: Utrecht Hooligans Forever kunt streamen.

Happier Than Ever: A Love Letter to Los Angeles (3 september)

Disney Plus

Geregisseerd door Robert Rodriguez en door Oscar-winnaar Patrick Osborne zal de special ook geanimeerde elementen bevatten, die de kijkers meenemen op een droomachtige reis door Billie’s geboorteplaats Los Angeles en de meest iconische achtergronden. Lees hier waar je vanaf 3 september Happier Than Ever: A Love Letter to Los Angeles kunt kijken.

The Founder (4 september)

Videoland

Deze film gaat over Ray Kroc (Michael Keaton). Hij is een mislukte deur-aan-deurverkoper van milkshakemachines. Op de rand van zijn eigen faillissement ontmoet hij de twee broers Mac en Dick McDonald die een succesvol hamburgerrestaurant runnen in het zuiden van Californië. De basis van hun succes: een revolutionair en supersnel productieproces. Lees hier waar je The Founder kunt kijken.

Flikken Rotterdam, S5 (vanaf 5 september, elke vrijdag)

NPO Plus

In Flikken Rotterdam werken rechercheurs, politie-agenten en een officier van justitie aan de verschillende zaken in Rotterdam. De hoofdagenten zijn Dries van Weelden (gespeeld door Mark van Eeuwen) en Esther Wegereef (Maartje van de Wetering). Bekijk hier waar je Flikken Rotterdam kunt streamen.

Rudi: Achtervolgd door 9/11 (6 september)

Videoland

Bron: Videoland
Deze mini docuserie vertelt het bizarre levensverhaal van Rudi Dekkers. Hij werd in 2001 wereldnieuws toen bleek dat de twee vliegtuigkapers, die op 11 september de Twin Towers in New York invlogen, in zijn vliegschool in Florida waren opgeleid. Bekijk hier waar je vanaf 6 september Rudi: Achtervolgd door 9/11 kunt streamen.

Criminal Minds S1 - S15 (6 september)

Videoland

De serie volgt een groep FBI-profilers die zich bezighielden met het pakken van verschillende criminelen door middel van gedragsprofilering. Het verhaal richt zich op het werk en op het persoonlijke leven van de personages. Bekijk hier waar je vanaf Criminal Minds kunt streamen.

Into the Night, S2 (8 september)

Netflix

Bron: Netflix
Het verhaal begint als de zon op onverklaarbare wijze dood en verderf zaait. Een nachtvlucht vanuit Brussel zet koers naar het westen. De donkere nacht in, om zo aan de dodelijke zon te ontsnappen. Aan boord: een stel ‘gelukkige’ passagiers en hun bemanning. Allen van diverse nationaliteiten, rijk en arm, jong en oud, civiel en militair. Bekijk hier waar je Into the Night kunt kijken.

JJ+E (8 september)

Netflix

Bron: Netflix
De film volgt de liefdesgeschiedenis tussen Elisabeth en John-John. De twee jongeren groeide op in dezelfde stad, maar zijn economisch, sociaal en cultureel gescheiden. Dat is tot de dag dat ze in dezelfde middelbare schoolklas beginnen. Lees hier waar je vanaf 8 september JJ+E kunt kijken.

Doogie Kamealoha, M.D. (8 september)

Disney Plus

De serie volgt Lahela "Doogie" Kamealoha, een 16-jarig wonderkind dat jongleert met een ontluikende medische carrière en het leven als tiener. Met de steun van haar zorgzame en komische 'ohana (familie) en vrienden is Lahela vastbesloten om het beste uit haar tienerjaren te halen en haar eigen weg uit te stippelen. Bekijk hier waar je vanaf 8 september Doogie Kamealoha, M.D. kunt streamen.

Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali (9 september)

Netflix

Bron: Netflix
Van een toevallige ontmoeting tot een tragische breuk: Malcolm X en Muhammad Ali's buitengewone band valt uit elkaar door wantrouwen en veranderende idealen. Lees hier waar je vanaf 9 september Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali kunt kijken.

Copshop (9 september)

Bioscoop

In deze actiethriller wordt een rustig politiebureau het middelpunt van een bloederige strijd. Een professionele huurmoordenaar (Gerard Butler), een ambitieuze agente en een criminele oplichter (Frank Grillo) zoekt veiligheid achter de tralies. De boel escaleert volledig. Bekijk hieronder de trailer van Copshop.

Mijn Beste Vriendin Anne Frank (9 september)

Bioscoop

Van regisseur Ben Sombogaart (bekend van de schitterende film 'De Tweeling') komt een nieuwe Nederlandse oorlog- en dramafilm over boezemvriendinnen Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929). Wanneer de familie Frank onderduikt verliezen ze elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in concentratiekamp Bergen-Belsen. Bekijk hieronder de trailer van de film Mijn Beste Vriendin Anne Frank.

The Courier (9 september)

Bioscoop

Een splinternieuwe spionagethriller over het waargebeurde verhaal van de onopvallende Britse zakenman Greville Wynne (gespeelt door Benedict Cumberbatch). Hij wordt gerekruteerd tijdens de grootste internationale conflicten in de geschiedenis. Bekijk hieronder de trailer van de film The Courier.

Lucifer, S6 (10 september)

Netflix

Bron: Netflix
De serie volgt de gevallen engel Lucifer Morningstar (Tom Ellis), die besluit om op aarde detective Chloe Decker (Lauren German) te helpen met het oplossen van misdaden. Dennis Haysbert heeft in het vijfde seizoen een gastrol als God. Bekijk hier waar je Lucifer kunt streamen.

Kate (10 september)

Netflix

Bron: Netflix
Het verhaal gaat over de huurmoordenaar Kate. Het gaat fout als ze vergiftigd wordt, waardoor ze nog maar kort te leven heeft. Met nog 24 uur leven op de teller heeft ze slechts een doel voor ogen. Ze wil absolute wraak nemen op de diegene die dit op zijn geweten heeft en begint een klopjacht door de straten van Tokio. Lees hier waar je vanaf 10 september Kate kunt kijken.

Vuurdraak de Zilverdraak (10 september)

Netflix

Bron: Netflix
Firedrake, een jonge draak, bundelt zijn krachten met zijn beste vriend Sorrell en de weesjongen Ben. Ze beginnen aan een reis die hen over de Himalaya zal brengen. Ze hopen daar een mythische plek te vinden waar draken zich kunnen vestigen en de dreiging van de mensheid kunnen ontvluchten. Lees hier waar je vanaf 10 september Vuurdraak de Zilverdraak kunt kijken.

Forca Koeman, S2 (10 september)

Videoland

In het tweede seizoen vervolgen we de wilde achtbaanrit van Ronald Koeman als trainer van FC Barcelona. De kijker ziet de sportieve ontknoping van het seizoen vanuit het perspectief van Koeman en zijn familie. De beker wordt onverwachts gewonnen, maar als Koeman ook de landstitel lijkt te kunnen grijpen, stort Barça plots als een kaartenhuis in elkaar. Koeman moet zelfs serieus vrezen voor zijn baan, als de nieuwe president openlijk zijn twijfels uitspreekt. Bekijk hier waar je Forca Koeman kunt streamen.

The Good Fight, S5 (11 september)

Videoland

Diane Lockhart is in een zwart gat terecht gekomen en verkeert in financieel zwaar weer. Ook heeft ze haar baan verloren bij Lockhart & Lee en probeert ze samen met haar petekind Maia en Lucca Quinn hun reputaties te herstellen. Ze sluit zich aan bij een prominent advocatenkantoor in Chicago. Bekijk hier waar je The Good Fight kunt streamen.

Maud en Babs, S1 (12 september)

NPO Plus

Bron: Mark de Blok/MAX
Maud is mantelzorger voor haar moeder Babs, die begint te dementeren. Haar man Koen vindt dat Maud te veel tijd besteedt aan de zorg. Het drama wordt nog groter als Maud's zus Juliette hele andere ideeën blijkt te hebben over wat zorg is. De oude rivaliteit tussen de zussen laait dan ook weer op. Bekijk hier waar je vanaf 12 september Maud en Babs kunt streamen.

Jack Whitehall: Travels with my Father, S5 (14 september)

Netflix

Bron: Netflix
De joviale comedian Jack Whitehall en zijn stijve vader Michael maken reizen naar vreemde landen om hun band te versterken. Ze bezoeken samen de meest ongewone locaties en brengen meer tijd met elkaar door dan ooit tevoren. Bekijk hier waar je Jack Whitehall: Travels with my Father kunt streamen.

Sex Education, S3 (15 september)

Netflix

Bron: Netflix
Otis Milburn is de zoon van een sekstherapeute, maar is zelf seksueel onervaren. Vanwege het beroep van zijn moeder weet hij echter met succes een klasgenoot met een seksprobleem te helpen. Samen met de opstandige Maeve Wiley besluit hij om een illegale sekstherapiepraktijk op zijn school te beginnen. Bekijk hier waar je Sex Education kunt streamen.

Nailed It, S6 (15 september)

Netflix

Bron: Netflix
In Nailed It! gaan de slechtste thuisbakkers met elkaar de strijd aan om 10.000 dollar te winnen. Hiervoor moeten ze eetbare meesterwerken namaken. Bekijk hier waar je Nailed It kunt streamen.

Schumacher (15 september)

Netflix

Bron: Netflix
Een documentaire over het leven van de beroemde raceheld Michael Schumacher waarin zijn naasten aan het woord komen over zijn leven en carrière. Lees hier waar je vanaf 15 september Schumacher kunt kijken.

Celebrity Matchmakers, S1 (16 september)

Videoland

Bo Wilkes & Pauline Wingelaar, Edson da Graça & Donnie en Soundos El Ahmadi & haar moeder Rhimou fungeren in de Videoland Original Celebrity Matchmakers als ware cupido’s. Zij zullen hun netwerk en social media bereik inzetten om de vrijgezelle hoofdpersoon - over wie later meer bekend wordt gemaakt - eindelijk aan de ‘ware’ te helpen. Bekijk hier waar je vanaf 16 september Celebrity Matchmakers kunt streamen.

Queenpins (16 september)

Bioscoop

In deze waargebeurde misdaadkomedie komen twee vrouwen met een wel heel misdadig maar briljant idee. Connie en JoJo zijn beste vriendinnen en ware coupon queens: ze proberen hun torenhoge rekeningen weg te werken door met kortingsvouchers geld te besparen op boodschappen. Om de inkomsten in een hogere versnelling te krijgen, zetten ze een ingenieus coupon-kartel op en slagen ze erin supermarktketens voor ruim 40 miljoen dollar op te lichten. Al snel komen ze in het visier van twee agenten. Bekijk hieronder de trailer van Queenpins.

De Zitting (19 september)

NPO Plus

Bron: NPO
Vlak voor de verkiezingen wordt de charismatische politicus en gedoodverfde premierskandidaat Fabian Ploch beschuldigd van seksueel misbruik. De bekende thrillerschrijfster Amanda Richter beweert dat Ploch haar vijfentwintig jaar geleden heeft verkracht tijdens een studentenfeestje. Wat is er gebeurd, wie spreekt de waarheid en waarom komt dit verhaal nu pas naar buiten? Lees hier waar je vanaf 19 september De Zitting kunt kijken.

Alles van Waarde (19 september)

NPO Plus

Bron: NPO
In de schaduw van een kerk worden ’s nachts twee mannen, Marc en Rick, in elkaar geslagen. Zinloos geweld? Anti-homo geweld? Zowel een filmmaker als een rechercheur probeert te achterhalen wat er is gebeurd. Waarom doen de slachtoffers eigenlijk geen aangifte? Welke geheimen spelen er nog meer in deze religieuze gemeenschap? Lees hier waar je vanaf 19 september Alles van Waarde kunt kijken.

Love on the Spectrum, S2 (21 september)

Netflix

Liefde vinden kan voor iedereen moeilijk zijn. Voor jongvolwassenen in het autismespectrum is het verkennen van de onvoorspelbare wereld van dating nog ingewikkelder. Bekijk hier waar je Love on the Spectrum kunt streamen.

Dear White People, S4 (22 september)

Netflix

Bron: Netflix
Deze satirische dramaserie volgt studente Samantha White (Logan Browning). Op haar campus presenteert ze de radioshow Dear White People, waarin ze vooroordelen op humoristische wijze bespreekbaar probeert te maken. In het derde seizoen gaan we meer zien van het geheime genootschap The Order en het personage van Giancarlo Esposito (Breaking Bad). De eerste twee seizoenen van Dear White People kregen volop lovende kritieken. Lees hier waar je Dear White People kunt streamen.

Star Wars: Visions (22 september)

Disney Plus

Een collectie van geanimeerde korte films, waarin enkele van 's werelds beste anime-makers hun talent in dit geliefde Star Wars-universum zullen brengen. Bekijk hier waar je vanaf 22 september Star Wars: Visions kunt streamen.

Y: The Last Man (22 september)

Disney Plus

De serie reist door een postapocalyptische wereld waarin een cataclysmische gebeurtenis alle zoogdieren met een Y-chromosoom uitroeit. Enkel een cisgender man en zijn aapje overleven. Bekijk hier waar je vanaf 22 september Y: The Last Man kunt streamen.

I Care a Lot (23 september)

Bioscoop

Deze vlijmscherpe thriller en dramafilm gaat over de succesvolle Marla Grayson (gespeelt door Rosamund Pike). Ze heeft een groot talent om de wet in haar eigen voordeel te gebruiken en in nadeel van haar klanten: oudere bejaarden. Bovendien krijgt ze het aan de stok met een meedogenloze gangster. Oplichting en misdaad staan op het programma. Bekijk hieronder de trailer van de film I Care a Lot.

The Starling (24 september)

Netflix

Bron: Netflix
Na een verlies te hebben geleden, biedt de strijd van een vrouw met een territoriale vogel over de heerschappij van haar tuin een onwaarschijnlijke weg naar verdriet en het vinden van de moed om haar relatie met haar man te helen. Lees hier waar je vanaf 24 september The Starling kunt kijken.

Blood & Water, S2 (24 september)

Netflix

De 16-jarige Puleng Khumalo is een slimme en pro-actieve studente die zich laat overplaatsen naar Parkhurst College. Daar wil ze de 17 jaar oude 'cold case' van haar vermiste zus onderzoeken, die vlak na haar geboorte verdween. Bekijk hier waar je Blood & Water kunt streamen.

Clickbait, S1 (25 september)

Netflix

Bron: Netflix
De serie gaat over Nick Brewer die er alle schijn van heeft de perfecte gezinsman te zijn totdat hij plotseling ontvoerd wordt en er kanten van zijn persoonlijkheid ontdekt worden die zij naasten nog niet kennen. Bekijk hier waar je vanaf 25 september Clickbait kunt streamen.

I Don't Wanna Dance (30 september)

NPO Plus

Na twee jaar bij hun tante gewoond te hebben, worden de 15-jarige Joey en zijn jongere broertje tot hun grote vreugde teruggeplaatst bij hun moeder, Daphne. Al snel valt Daphne terug in haar oude patronen. Joey zet alles op alles om jeugdzorg buiten de deur te houden, maar hoe lang kan hij dat volhouden, ten koste van zijn eigen geluk? Bekijk hier waar je vanaf 30 september I Don't Wanna Dance kunt streamen.

No Time To Die (30 september)

Bioscoop

Het wachten is over! Eindelijk komt de 25ste film uit de James Bond-reeks uit met zoals de vlaggen de nu bij hangen, de laatste voor topacteur Daniel Craig. Eigenlijk zou de nieuwste actiethriller in november 2019 al op het witte doek te zien zijn maar corona-ellende gooide lelijk roet in het eten. Zie foto: superschurk Safin (gespeelt door acteur Rami Malek) maakt zijn opwachting. Nu maar hopen dat niet de gadgets van Bond zwaar verouderd zijn. De trailer is gelukkig verbluffend goed. Bekijk hieronder de trailer van de film No Time To Die.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in september 2021 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:
Tags: dreiging, vrouwen, rotterdam, tiener, talent, politie, fc barcelona, barcelona, school, president, amerika, netwerk, brandweermannen, chicago, oorlog, utrecht, veiligheid, aangifte, verenigde staten, rekeningen, miljoen, filmmaker, buitenland, verkiezingen, Feyenoord, ronald koeman, justitie, genootschap, tweeling, vlaggen, verjaardag, faillissement, klopjacht, bejaarden, dronken, leiden, oplichting, al qaida, vrouw, brussel, supporters, misdaad, spanje, homo, huwelijk, media, new york, teller, documentaire, ontvoerd, ziggo, kerk, twin towers, towers, twin, productie, tokio, misbruik, films, concentratiekamp, bergen-belsen, film, anne frank, politicus, zomer, broers, florida, beker, passagiers, los angeles, corona, 112, zangeres, seksueel misbruik, regisseur, jeugdzorg, geschiedenis, moordzaak, liefde, koen, apple, vogel, rijk, tuin, specialisten, tv-serie, deventer, geboorte, klanten, bioscoop, arts, winnaar, terreuraanslagen, thriller, netflix, social media, zoogdieren, vuurwerk, acteur, veroordeling, puppy, actrice, lichten, vergiftigd, wereldnieuws, succesvol, viering, donnie, bergen, amazon, videoland, trailer, jaren 80, studente, 11 september, dollar, oscar, sociaal, breaking bad, reizen, aarde, personeel, npo, spin, star-wars, collectie, sex, nationaal, god, hooligans, michael schumacher, schumacher, breaking, serie, dramaserie, trainer, miljard, opkomst, comedian, aapje, verdriet, bereik, himalaya, bemanning, overzicht, dating, campus, muhammad ali, financieel, lauren, economisch, recensies, disney plus, relatie, draak, ontmoeting, special, video, Apple TV, streamingdiensten, weer, toppers, amazon prime video, overzichten, uit de kast, koude, disney, De Kast, amazon prime, npo plus, prime video


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV