Recensie: Respect brengt ode en handkus aan Queen of Soul Aretha Franklin

Recensie: Respect brengt ode en handkus aan Queen of Soul Aretha Franklin
Met Jennifer Hudson in stralende hoofdrol

Film :

Vanaf 2 september draait de film Respect in de Nederlandse bioscopen. De hoge pieken en soms dramatisch diepe dalen van soullegende Aretha Franklin komen voorbij in een tweeënhalf uur durende muziekfilm. Met niemand minder dan Jennifer Hudson in de hoofdrol. Lees hier de filmrecensie van Respect.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"The queen arrives"
Deze film is een biografie van het bijzondere leven van Aretha Franklin (1942-2018). Haar zangcarrière begon als kind, toen ze in het kerkkoor van haar vader zong. Jaren later beleeft ze haar belangrijke en grote doorbraak met haar eerste beroemde hit is 'Respect' (1967). Uiteindelijk groeit ze uit tot een beroemde, internationale superster en een regelrecht icoon.

Actrice Jennifer Hudson vertolkt Aretha Franklin in de film 'Respect'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
De wereld was op 16 augustus 2018 in diepe rouw toen het nieuws naar buiten kwam dat zangeres Aretha Franklin op 76-jarige leeftijd overleden was aan de gevolgen van kanker. De film focust zich niet op het einde van haar leven, maar de rise to stardom van deze legendarische soulzangeres. Vooral het eerste deel van de film maakt indruk, met de tienjarige Aretha en haar moeder Barbara Franklin - voor wie helaas een tragisch lot in het verschiet lag. Al hits van Aretha komen voorbij; zo gaat het onder meer over het ontstaan van 'Respect' (gepaard aan een spetterend optreden). Ook in deze biografische film liggen een drankverslaving en eenzaamheid op de loer. De lange speelduur is terecht, maar niet altijd effectief benut, en echte filmmagie ontbreekt soms. Voor fans een must-see. Drie sterren.

Cast
Naast Jennifer Hudson (Dreamgirls) en Forest Whitaker (Burden) zijn ook Audra McDonald (Beauty and the Beast), Hailey Kilgore (The Village) en Marlon Wayans (Naked) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Liesl Tommy (Jessica Jones).

Vanaf 2 september 2021 is de film Respect te zien in de bioscoop. Genre: Biografie, Drama, Muziek. Tijdsduur: 145 minuten. IMDb-score: 7,0.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Respect brengt ode en handkus aan Queen of Soul Aretha Franklin of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV