Vanavond op tv: liveshow Nederland staat op tegen kanker, filmklassieker The World of Apu

Vanavond op tv: liveshow Nederland staat op tegen kanker, filmklassieker The World of Apu
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 25 augustus

Kijktip :

Vanavond staat de jaarlijkse special Nederland staat op tegen kanker weer op het programma. Dit jaar is het thema 'de toekomst'. Verder onder meer de schitterende film The World of Apu. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 25 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Hoeveel ben je waard? - kunst en huisdieren

SBS 6
20:30 uur

In de laatste aflevering van dit seizoen van Hoeveel ben je waard? duikt Viktor Brand in de financiële situatie van een kunstenares en een stel met veel huisdieren. Roos opende haar eigen kunstgalerie in Rotterdam die ze vult met haar expliciete en seksueel getinte kunstwerken. Maar heeft ze de juiste keuze gemaakt? En dierenliefhebbers Heidi en Marcel uit Breda geven hun geld het allerliefst uit aan hun huisdieren. Ze hebben echter een ultiem spaardoel: een lange reis naar Australië.


Live: Nederland staat op tegen kanker

NPO 1
20:40 uur

De special Nederland staat op tegen kanker staat dit jaar in het teken van de toekomst. De live-uitzending komt vanuit het Spoorwegmuseum in Utrecht en voor een deel vanuit een rijdende trein. De trein staat symbool voor het feit dat we na een uitdagend coronajaar met vertragingen de blik weer op de toekomst richten, tegen kanker en voor het leven. Dit jaar delen patiënten, wetenschappers en vele bekende Nederlanders hun persoonlijke verhaal.


Slot: Blokhuis Extra: de jaren 80

NPO 3
21:10 uur

De laatste aflevering van Blokhuis Extra: de jaren 80 gaat onder meer over stadionrock. Jim Kerr en Charlie Burchill van de Simple Minds vertellen hoe ze hun hit Waterfront maakten, dat in menig stadion of arena heeft geklonken. En verder: Phil Collins vertelt hoe hij zijn scheiding van zich afzong in zijn wereldhit 'In the Air Tonight', Sheila E. gaat in op haar samenwerking met Prince en Leo Blokhuis ontmoet zanger Fish van Marillion.


Dramafilm: The World of Apu

Canvas
21:20 uur

Op Canvas is vanavond de helaas bijna vergeten, maar magistrale Indiase filmklassieker The World of Apu (originele titel: Apur Sansar) van grootmeester Satyajit Ray te zien. Omdat Apu weinig geld heeft is hij genoodzaakt zijn studie af te breken, waarna hij werkloos achterblijft in Calcutta. Zijn vriend Pulu stelt hem voor een bruiloft bij te gaan wonen, maar de bruidegom blijkt gestoord te zijn. Om de bruid Akarna schande te besparen, stelt Pulu voor dat Apu met haar trouwt, waar hij mee akkoord gaat.


De kennis van nu special: dolende Noordpool

NPO 2
22:35 uur

Met het aardmagneetveld dat cruciaal is voor het leven op aarde is iets bijzonders aan de hand. Aardwetenschappers Lennart de Groot en Rosa de Boer doen bij de vulkaan Etna onderzoek naar veranderingen in het aardmagneetveld en de gevolgen daarvan. Hun onderzoek is te volgen in deze special van De kennis van nu.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: liveshow Nederland staat op tegen kanker, filmklassieker The World of Apu of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV