Vanavond op tv: Elfsborg - Feyenoord en Vitesse - Anderlecht, docu over Bibian Mentel

Vanavond op tv: Elfsborg - Feyenoord en Vitesse - Anderlecht, docu over Bibian Mentel
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 26 augustus

Kijktip :

Vanavond moeten Feyenoord en Vitesse zich definitief gaan plaatsen voor de groepsfase van de Conference League. Hoewel Feyenoord al zeker lijkt, moet Vitesse nog flink aan de bank. Verder onder meer een documentaire over Bibian Mentel. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 26 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Elfsborg - Feyenoord (Conference League)

SBS 6
18:55 uur

Vanaf 18:30 uur de voorbeschouwing en om 19:00 uur live verslag van IF Elfsborg - Feyenoord in de Conference League. Een week geleden werd het in De Kuip al 5-0, dus Feyenoord is al vrijwel zeker van de groepsfase van de Conference League, het derde Europese niveau. In Zweden moet het nog wel definitief afgemaakt worden. Feyenoord scoorde in vijf wedstrijden in de voorronde van de Conference League al veertien doelpunten.


Live: Vitesse - Anderlecht (Conference League)

FOX
18:55 uur

Vanaf 18:30 uur de voorbeschouwing en om 19:00 uur live verslag van Vitesse - Anderlecht in de UEFA Conference League. Na de spectaculaire 3-3 in Brussel vorige week is alles nog mogelijk. Uitdoelpunten tellen niet meer dubbel bij een gelijkspel, dus Vitesse moet winnen om de groepsfase te bereiken. Afgelopen weekend ging het in de eredivisie nog mis voor Vitesse. Willem II won op bezoek in Arnhem met 3-0.


Tv-première: Lady Bird

NET 5
20:30 uur

Op Net5 is vanavond de tv-première van Lady Bird te zien. Christine 'Lady Bird' McPherson zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder, maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt, nadat haar vader zijn baan is kwijt geraakt. Christine staat op het punt om af te studeren aan haar conservatieve middelbare school. Ze wil gaan studeren in New York en aan haar familie ontsnappen. Ze besluit op zoek te gaan naar zichzelf en ontvlucht Sacramento.


Finale: The Great British Bake Off

NPO 1
20:40 uur

In de finale van The Great British Bake Off krijgen de overgebleven thuisbakkers een bedrieglijk eenvoudige signatuuropdracht waar de finalisten acht fraai gedecoreerde millefeuilles maken. De technische opdracht draait om de klassieke smaakcombinatie van chocolade en noten: acht kleine walnootzoenen. Tot slot krijgen de bakkers voor het spektakelstuk de vrije hand om de jury te laten zien wie van hen de grote winnaar moet worden.


Docu: Ziek Gespierd

NPO 3
20:55 uur

Instagram staat vol afgetrainde mannen. Fitboys met sixpacks lijken de nieuwe norm. De NRC-documentaire Ziek gespierd onderzoekt het streven naar het ideale mannenlichaam. Waar sommige jongens hun doel bereiken, pakt het niet voor iedereen goed uit. We volgen de 23-jarige Jorjen Neumann. In zijn puberteit hoopte hij door veel te sporten en gezond te eten een sixpack te ontwikkelen. Maar dat streven pakte helemaal verkeerd uit.


Nieuw: Ik durf het bijna niet te vragen

NPO 3
21:40 uur

In het nieuwe seizoen van Ik durf het bijna niet te vragen worden opnieuw vooroordelen en misverstanden uit de wereld geholpen. In de eerste aflevering komen seksloze mensen aan het woord. Verschillende mensen die met ieder een eigen reden bewust geen geslachtsgemeenschap hebben. Voor Marlies en Larissa komt de keuze bijvoorbeeld door geloofsovertuigingen en Ken heeft geen seks omdat hij aseksueel is.


Docu: Bibian Mentel, durf te dromen

NPO 1
21:40 uur

Eind maart overleed drievoudig paralympisch kampioen Bibian Mentel. In de allerlaatste fase van haar leven volgde NOS-verslaggever Edwin Peek haar en sprak haar nog een laatste keer voor de intieme documentaire Bibian Mentel, durf te dromen. De NOS volgde Bibian Mentel in de jaren 2014-2018 en hield nauw contact met haar na haar actieve sportcarrière waarin de ziekte kanker de hoofdrol speelde.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Elfsborg - Feyenoord en Vitesse - Anderlecht, docu over Bibian Mentel of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV