Vanavond in Op1: De Slimste Mens-finalisten over de finale en meer

Vanavond in Op1: De Slimste Mens-finalisten over de finale en meer
Dit zijn de gasten van donderdag 26 augustus

Kijktip :

Donderdag is het de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert elke donderdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van donderdag 26 augustus

  • Wie wordt de opvolger van Rob Kemps als slimste mens van Nederland? Vanavond is het alweer tijd voor de halve finales van de populaire kennisquiz en wordt bekend wie er morgen in de grote finale mogen gaan strijden om de felbegeerde hoofdprijs. Direct na de halve finale zijn die drie kersverse finalisten te gast bij Op1 en vertellen ze over hoe zij alles op alles hebben gezet om de titel van slimste mens te veroveren.

  • Opnieuw wordt bij de Hoge Raad een herzieningsverzoek ingediend over de Arnhemse villamoord uit 1998. De aanleiding is een nieuw seizoen van de journalistieke documentaireserie ‘De Villamoord’ van regisseur Joost van Wijk. Volgens de advocaat van zes veroordeelden, Paul Acda, bevat de serie genoeg nieuw bewijs om de zaak te heropenen. Vanavond zijn Van Wijk en Acda samen te gast bij Op1 en vertellen ze waarom er opnieuw naar de zaak gekeken moet worden.

  • Jaap Bonjer over het enorme tekort aan verpleegkundigen
    De inhaalslag van de uitgestelde zorg verloopt nog niet zo snel als het zou moeten. Dus slaat Jaap Bonjer, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde, alarm. Er is een enorm tekort aan verpleegkundigen en tegelijkertijd blijven de IC’s en verpleegafdelingen in de ziekenhuizen vollopen met nieuwe coronapatiënten. Daarom worden de ruim 140.000 uitgestelde operaties mondjesmaad ingehaald en sommigen alleen maar verder uitgesteld. Vanavond bij Op1 vertelt Bonjer hoe deze zorgcrisis moet worden opgelost.

  • Hans Jaap Melissen, Kati Piri en Han ten Broeke over de situatie in Afghanistan
    Meerdere explosies en zeker 13 doden vandaag bij aanslagen rondom het vliegveld van Kabul. Eerder besloot de Nederlandse regering vanwege de dreiging vandaag te stoppen met het evacueren van mensen vanuit de Afghaanse hoofdstad. Het laatste vliegtuig met het onder andere militairen en het ambassadepersoneel is vanmiddag vertrokken, maar nog altijd zijn er Nederlanders in Afghanistan achter gebleven. Hoe nu verder? Vanavond bij Op1 heeft oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen het laatste nieuws en __Kati Piri__en Han ten Broeke vertellen waarom Nederland tekort is geschoten.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond in Op1: De Slimste Mens-finalisten over de finale en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV