Nieuw programma Brieven aan de rest van Spanje begint zondag op NPO 2

Nieuw programma Brieven aan de rest van Spanje begint zondag op NPO 2
Stef Biemans in gesprek met lokale bevolking

Kijktip :

Vanaf zondag 29 augustus is het nieuwe programma Brieven aan de rest van Spanje te zien op NPO 2. Hierin reist Stef Biemans door Spanje en vraagt hij de lokale bevolking naar de verhalen die het Spaanse nieuws het afgelopen jaar beheersten.

Brieven aan de rest van Spanje gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Migranten
Uiteraard had ook Spanje te maken met de coronapandemie, maar er gebeurden genoeg andere noemenswaardige dingen. Biemans zag hoe migranten arriveerden op de Canarische Eilanden, hoe Baskenland het jubileum vierde waarop de ETA haar wapens neerlegde en hoe de horeca in Madrid zich mengde in de lokale verkiezingen.

Verdeeld land
Verder was Biemans getuige van de schreeuw om aandacht van de Galiciërs (zonder hun stem te verheffen) en het geklaag van stierenvechters, die door de pandemie bijna zonder werk zitten. Het maakt van Brieven aan de rest van Spanje een document over een verdeeld land, waarin Biemans door middel van de handgeschreven brief de Spaanse ziel probeert bloot te leggen.

Het nieuwe programma Brieven aan de rest van Spanje is vanaf zondag 29 augustus wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Brieven aan de rest van Spanje terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma Brieven aan de rest van Spanje begint zondag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV