Docuserie 9/11, One Day in America vanaf zondag te zien op National Geographic

Docuserie 9/11, One Day in America vanaf zondag te zien op National Geographic
Terug naar 11 september 2001

Kijktip :

Op 11 september is het precies twintig jaar geleden dat de wereld getuige was van de meest verschrikkelijke terroristische aanslagen uit de geschiedenis. Het World Trade Center in New York en het Pentagon in Washington werden in puin gelegd. De docuserie 9/11, One Day in America blikt terug op de gebeurtenissen.

Aangrijpende verhalen
Aan de hand van aangrijpende verhalen van eerste hulpverleners en overlevenden gaan we terug naar die fatale dag in 2001, toen terroristen van Al-Qaida vier vliegtuigen kaapten. Twee van die vliegtuigen vlogen in de torens van het World Trade Center, een derde boorde zich in het Pentagon en het vierde vliegtuig stortte door heldhaftig optreden van de passagiers en bemanning neer in een weiland voordat het zijn doel (het Witte Huis?) kon bereiken.

Chaos
Als kijker word je ondergedompeld in de gebeurtenissen van toen, door middel van bijzondere archiefbeelden en foto's en de getuigenissen van degenen die erbij waren. Zo komen mensen van de New York City Fire Department (FDNY) en de New York Police Department (NYPD) aan het woord. Zij waren als eerste ter plaatse na de crash en probeerden hun werk temidden van de chaos zo goed mogelijk te doen.

De documentaireserie 9/11, One Day in America is vanaf zondag 29 augustus dagelijks om 21.00 uur te zien op National Geographic. Lees hier op welk kanaal National Geographic te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Docuserie 9/11, One Day in America vanaf zondag te zien op National Geographic of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV