Vanavond op tv: nieuw seizoen Oh, Wat een Jaar! en veel cabaret

Vanavond op tv: nieuw seizoen Oh, Wat een Jaar! en veel cabaret
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 28 augustus

Kijktip :

We kunnen vanvavond weer genieten van een nieuw seizoen van Oh, Wat Een Jaar!. De spelshow, gepresenteerd door Chantal Janzen en met teamcaptains Ruben Nicolai en Carlo Boszhard, is terug van weggeweest. Verder op tv: cabaret met Najib Amhali en Peter Pannekoek. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 28 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Oh, Wat Een Jaar!

RTL 4
20:00 uur

Vanaf vanavond gaat Chantal Janzen weer elke zatererdag terug in de tijd met teamcaptains Ruben Nicolai en Carlo Boszhard. Ze gaan op een humoristische en verbazende tijdreis, wekelijks om 20:00 uur op RTL 4. De captains vormen elke aflevering een duo met een BN'er die dat betreffende jaar bewust heeft meegemaakt. Het programma zit vol nostalgische fragmenten en muziek en het decor ademt de sfeer van het jaar. Ook Chantal, de captains en de gasten worden volledig gestyled naar de mode uit die tijd. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen is het radioduo Mattie Valk en Marieke Elsinga te gast. Zij worden getest op wat zij nog allemaal weten van het jaar 1994.


Cabaret: Najib Amhali - The Best Of

SBS 6
20:00 uur

Najib Amhali stond tussen 2008 en 2010 op het podium met een cabaretvoorstelling waarin hij de beste grappen van zijn eerdere shows opnieuw opvoert. SBS6 zendt de show vanavond uit. Zijn cabaretvoorstellingen 'Vol=Vol', 'Veni Vidi Vici', 'Freefight', 'Most Wanted' en 'Zorg Dat Je Erbij Komt' waren avond na avond uitverkocht. Najib Amhali is één van de populairste cabaretiers van Nederland. Het genie uit Krommenie, de Marokkaan uit de Jordaan heeft het beste van zijn voorgaande shows in één spetterende liveshow samengebracht. Met de leukste sketches en de allerbeste grappen.


Live: Uitmarkt 2021

NPO 2
20:20 uur

Eric Corton presenteert live vanaf het Museumplein in Amsterdam de opening van het nieuwe culturele seizoen tijdens de Uitmarkt. Mezzo sopraan en muzikale kameleon Tania Kross zorgt deze avond voor meerdere muzikale verrassingen (waaronder één samen met Eric Corton). Een uur lang komen de beste nieuwe, oude bekende, verrassende jonge, en steengoede gerenommeerde artiesten langs. Zoals Douwe Bob, die een nummer van zijn nieuwste Americana-album zingt. De aanstormende Zaanse band WIES komt hun nieuwste single spelen. Topdansers Timothy van Poucke en Jozef Varga van Het Nationale Ballet komen een schitterend duet dansen en Karsu zingt een heuse Turkse smartlap. Ook verschijnt illusionist Hans Klok met meerdere acts op het toneel en houdt comedian Alex Ploeg een mini-conference over de stand van het land. De opgtredens zijn onder begeleiding van de meest swingende bigband van Nederland: New Cool Collective.


Cabaret: Peter Pannekoek - Later was alles beter

NPO 1
20:40 uur

Registratie van de tweede voorstelling van cabaretier Peter Pannekoek, die hij speelde vanaf september 2018. Het is een show over veranderende tijden, macht, #MeToo, nieuwe verhoudingen tussen man en vrouw en mededogen. Het oude is aan het sterven, het nieuwe moet nog geboren worden, nu is het de tijd van monsters. De voorstelling werd bekroond met de Neerlands Hoop, de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief.


Nieuw: VriendenLoterij Miljonairs

RTL 4
21:26 uur

Alleen de naam van het programma is veranderd. Verder is VriendenLoterij hetzelfde als BankGiro Miljonairs, opnieuw elke zaterdag om 21:30 uur op RTL 4 met Robert ten Brink. Verschillende kandidaten proberen 1 miljoen euro te winnen op de stoel tegenover Robert ten Brink. Daarvoor moet hij of zij vijftien vragen goed beantwoorden. Elk goed antwoord levert een hoger geldbedrag op, maar de moeilijkheidsgraad stijgt per goed beantwoorde vraag. De deelnemer mag er altijd voor kiezen om tussentijds te stoppen. Dit betekent dat de kandidaat het laatst gewonnen bedrag mee naar huis krijgt. Bij twijfel kan de kandidaat drie hulplijnen inschakelen: het publiek om hulp vragen, fifty-fifty en bellen met een vriend(in) die mogelijk het goede antwoord weet.


Ik Geloof in Mij: optreden afgeblazen

SBS 6
22:00 uur

Deze week wordt in de Costa del Sol Tour van Ik Geloof in Mij duidelijk hoe succesvol de tour van de in zichzelf gelovende artiesten door Spanje is. Wegens een te groot succes wordt halverwege het optreden bij een Nederlandse bar de stekker uit het optreden getrokken. Er zijn te veel mensen op af gekomen, meer dan de coronaregels toestaan. Na het debacle met de ezels moet cameraman Ron wat anders bedenken voor in de clip. Hij regelt een bananenboot. Maar de kapitein van de boot is net even te enthousiast en Wally moet dit bijna met zijn leven bekopen. Tot overmaat van ramp raakt Ron de drone kwijt en is Rutger boos op de groep.


Tv-première: Lean on Pete

Canvas
22:14 uur

Drama van Andrew Haigh, gebaseerd op de gelijknamige roman van Willy Vlautin.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: nieuw seizoen Oh, Wat een Jaar! en veel cabaret of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV