Vanavond op tv: Nieuw seizoen Expeditie Robinson, Boer zoekt Vrouw, Jinek: Peter R. de Vries-special

Vanavond op tv: Nieuw seizoen Expeditie Robinson, Boer zoekt Vrouw, Jinek: Peter R. de Vries-special
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 29 augustus

Kijktip :

Ook vanavond is er weer een divers aanbod aan programma's te zien. Zo kun je kijken naar een nieuw seizoen van Expeditie Robinson en Boer zoekt Vrouw. Ook is Eva Jinek weer terug met haar late night show met in de eerste aflevering een special over Peter R. de Vries. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 29 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Actiefilm: Edge of Tomorrow

Veronica
20:00 uur

In een nabije toekomst wordt de aarde aangevallen door buitenaardse wezens, waar geen enkele militaire macht tegen opgewassen is. Majoor William Cage is een officier die nog nooit een oorlogsfront van dichtbij gezien heeft, totdat hij betrokken raakt bij een zelfmoordmissie. Hij sneuvelt binnen enkele minuten en belandt vervolgens op raadselachtige wijze in een timeloop, waarin hij steeds opnieuw hetzelfde gevecht moet leveren en elke keer weer de dood vindt. Maar na elk gevecht kan Cage meer tegenstand bieden aan zijn tegenstanders, mede dankzij de hulp van Special Forces strijder Rita Vrataski. Met elk gevecht tegen de ruimtewezens, komen Cage en Rita een stap dichter bij het verslaan van de vijand.


Terug: Expeditie Robinson

RTL 4
20:01 uur

Na een jaar afwezigheid is Expeditie Robinson terug met een dubbeldik seizoen. Elke zondag om 20:00 en elke donderdag om 20:30 uur zijn de avonturen van de deelnemers in Kroatië te zien.

Bekijk ook wie de deelnemers van Expeditie Robinson zijn.

Vanwege de coronapandemie waren de opnames dit keer in Europa. Achttien deelnemers gaan de bikkelharde strijd met elkaar én de elementen aan. Het decor is anders, maar de proeven blijven spectaculair en de eilandraden zenuwslopend. Het fysieke en mentale avontuur in de ongerepte natuur van Kroatië belooft weer spectaculair te worden.


Nieuw: Brieven aan de rest van Spanje

NPO 2
20:25 uur

In het nieuwe programma Brieven aan de rest van Spanje stelt Stef Biemans de lokale bevolking vragen over de verhalen die het afgelopen jaar het Spaanse nieuws beheersten. Elke zondag rond 20:25 uur op NPO 2. Biemans zag hoe migranten op de Canarische Eilanden aankwamen, hoe in Baskenland het jubileum gevierd werd waarop ETA haar wapens neerlegde en hoe de Madrileense horeca zich mengde in de lokale verkiezingen. Maar ook was Stef erbij toen de Galiciërs riepen om aandacht zonder hun stem te verheffen en toen stierenvechters klaagden over gebrek aan werk door de pandemie. Brieven aan de rest van Spanje is een serie over een verdeeld land, waarin Biemans middels de handgeschreven brief iets van de Spaanse ziel probeert bloot te leggen.


Terug: Boer zoekt vrouw

NPO 1
20:30 uur

Boer zoekt vrouw komt terug met een nieuw seizoen waarin tien boeren op zoek gaan naar de liefde. Vanavond is de voorstelaflevering. Het nieuwe seizoen start in 2022. Uit 466 aanmeldingen zijn tien boeren geselecteerd. Ze zijn klaar met het alleen zijn en willen hart, hoofd, leven én boerderij delen met een partner. Presentatrice Yvon Jaspers stelt in deze aflevering de boeren voor. Qua leeftijden is het voor elk wat wils. Eén boer gaat voor het eerst - hopelijk - de liefde ontdekken, de oudste is weduwnaar en trotse opa van zeven kleinkinderen. De ene boer heeft paarden, de ander schapen en de volgende staat voor dag en dauw op om de koeien te melken. En er zijn boeren met bloemen, planten, groenten en fruit.


Nieuw: 9/11, One Day in America

National Geographic
21:00 uur

In deze nieuwe documentaireserie worden de gebeurtenissen van de aanslagen op 11 september 2001 – soms van minuut tot minuut – beschreven aan de hand van aangrijpende verhalen van eerste hulpverleners en overlevenden die er op dat moment waren. Elke avond om 21:00 uur op National Geographic. Met een filmische benadering van het maken van documentaires word je als kijker ondergedompeld in het archief en de getuigenissen van degenen die deze gebeurtenissen 20 jaar geleden meemaakten.

Vanaf het moment dat de New York City Fire Department (FDNY) en de New York Police Department (NYPD) voor het eerst werden opgeroepen op de plaats van het World Trade Center, tot de verwoestende momenten van de crash en de chaos die daarop volgde die ochtend van september. National Geographic volgt de tijdlijn van die dag door middel van opmerkelijke archiefbeelden en foto's, vastgelegd door journalisten en omstanders.


Jinek: Peter R. de Vries-special

RTL 4
21:33 uur

Eva Jinek neemt vanaf vanavond het stokje weer over van Humberto Tan en keert terug op de late avond als presentatrice van haar eigen talkshow, Jinek. Nu eenmalig op zondag om 21:30 uur met een uitzending die in het teken staat van Peter R. de Vries en vanaf maandag elke werkdag rond 22:00 uur op RTL 4. Eva Jinek bespreekt met haar gasten de dood van misdaadverslaggever Peter R. de Vries en de nasleep van zijn overlijden. De uitzending is vanwege de veiligheid eerder opgenomen.

  • Advocaten Peter Schouten en Onno de Jong, die kroongetuige Nabil B. in het liquidatieproces rond de groep van Ridouan Taghi bijstaan. De Vries was B.'s vertrouwenspersoon.
  • Misdaadverslaggever John van den Heuvel schuift voor het eerst in lange tijd weer aan in een talkshow. Hij worst al langer extra beveiligd.
  • Misdaadverslaggever Paul Vugts, Kamerlid Attje Kuiken en rechtbankverslaggever Saskia Belleman praten onder andere over de vraag of journalisten, advocaten en rechters hun werk nog veilig kunnen doen.

Eva Jinek voert in haar dagelijkse talkshow het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit de actualiteit. Journalistiek, scherp, onderhoudend en over onderwerpen uit de media, cultuur, sport en maatschappij.


De Uitmarkt

NPO 1
21:45 uur

In aanloop naar de twintigste editie van de Musical Awards, die komend jaar worden uitgereikt, worden tijdens de Uitmarkt al drie unieke publieksprijzen uitgereikt. Verder voorproefjes van wat ons het komende musicalseizoen te wachten staat. Romy Monteiro en Frits Sissing stellen onder andere Titanic, Come From Away, The Sound of Music, The Rocky Horror Show, Tina de musical en Aladdin voor. Maar ook de kleinere musicals zoals Amélie, Spring Awakening en de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond komen voorbij. De Musical Awards die worden uitgereikt zijn de publieksprijzen voor favoriete musicalperformer allertijden, favoriete musicalsong allertijden en favoriete originele Nederlandse musical allertijden.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Nieuw seizoen Expeditie Robinson, Boer zoekt Vrouw, Jinek: Peter R. de Vries-special of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV