Maandag bij Op1: oud-NAVO commandant Mart de Kruif over oliedomme Westen

Maandag bij Op1: oud-NAVO commandant Mart de Kruif over oliedomme Westen
De gasten van maandag 30 augustus

Kijktip :

Het westen heeft Afghanistan in de steek gelaten. Dat is de duidelijke mening van oud-NAVO-commandant Mart de Kruif, die zelf tussen 2008 en 2009 aan de missie in het land meewerkte. Wat er nu gebeurt is volgens De Kruif onnodig, onherstelbaar en oliedom. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video.

De gasten in Op1 - maandag 30 augustus

  • Volkszanger Frans Bauer gaat in zijn nieuwe programma met zes bekende artiesten op zoek naar hun muzikale wortels. In een heuse ‘Tour de Frans’-bus gaan ze terug in de tijd door het leven van de artiest.Jamai Loman is één van Frans’ gasten en deelt vanavond samen met Frans Bauer de hoogtepunten van zijn reis terug naar het verleden.
  • Het westen heeft Afghanistan in de steek gelaten. Dat is de duidelijke mening van oud-NAVO-commandant Mart de Kruif, die zelf tussen 2008 en 2009 aan de missie in het land meewerkte. Wat er nu gebeurt is volgens De Kruif onnodig, onherstelbaar en oliedom. Vanavond bij Op1 vertelt hij wat er allemaal mis is gegaan na het terugtrekken van de westerse militairen en wat de situatie met hem doet als veteraan die betrokken is geweest bij de missie.
  • Herman Koch is terug met een nieuwe roman en door zijn vorige successen zijn de verwachtingen hooggespannen. In ‘Een film met Sophia’ schrijft Herman Koch over het leven van een beroemd en succesvol regisseur, die gefascineerd is door de beeldschone en jonge hoofdrolspeelster Sophia. Hij beschrijft vaderlijke liefde en veegt de vloer aan met de Nederlandse filmwereld. Vanavond bij Op1 vertelt Koch over de totstandkoming en inspiratiebronnen voor zijn nieuwe boek.
  • De formatie zit in een impasse. Rutte zwijgt nog altijd over de voortgang. De PvdA en GroenLinks hebben dit weekend hun samenwerking kracht bij gezet en informateur Hamer begon vandaag aan een nieuwe gespreksronde. Wat voor scenario’s zijn er na vijf maanden onderhandelen nog denkbaar? Vanavond bij Op1 bespreken we het met oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet en politiek commentator voor EenVandaag Joost Vullings.

Presentatie
Op1 wordt op maandag 30 augustus gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Natasja Gibbs.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Maandag bij Op1: oud-NAVO commandant Mart de Kruif over oliedomme Westen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV