Recensie: De Veroordeling over de Deventer moordzaak is meeslepend en beschamend

Recensie: De Veroordeling over de Deventer moordzaak is meeslepend en beschamend
Met Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen, Lies Visschedijk en Mark Kraan

Film :

Vanaf 2 september draait de film De Veroordeling in de Nederlandse bioscopen. Hoewel het plan voor deze film er al sinds 2009 lag, voelt hij zeer actueel en urgent aan. De makers moeten een Oscar krijgen voor de ijzersterke montage en ook de uitstekende cast maakt indruk. Lees hier de filmrecensie van De Veroordeling.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Weduwe Wittenberg
De film volgt het onderzoek naar de veelbesproken moord op weduwe Wittenberg, die door de media inmiddels bekendstaat als de Deventer moordzaak. Netwerk-journalist Bas Haan daagt de politie, rechtbanken en media uit terwijl hij probeert de waarheid over de controversiële moordzaak in Deventer te achterhalen.

Acteur Fedja van Huêt in de film 'De Veroordeling'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
De film is gebaseerd op het boek De Deventer moordzaak, het complot ontrafeld van onderzoeksjournalist Bas Haan. Een oerdegelijke Nederlandse film die na wat opstartproblemen zeer meeslepend én pijnlijk wordt, zeker als je zelf wat meekregen hebt van het beschamende en enorme mediacircus dat om deze beruchte moordzaak draaide. Door middel van zeer slimme montage worden de jaren rondom de moordzaak - compleet met televisie-interviews - tot in de details tot leven gebracht. Wie heeft deze moord gepleegd? Was het de tot twaalf jaar gevangenisstraf veroordeelde boekhouder Ernest Louwes (Mark Kraan) of toch de 'klusjesman' Michaël de Jong (Yorick van Wageningen)? De film weet het zeker, maar oordeel zelf. Vier sterren.

Cast
Naast Fedja van Huêt (Baantjer het Begin) en Mark Kraan (Mocro Maffia) zijn ook Yorick van Wageningen (The Girl with the Dragon Tattoo), Lies Visschedijk (Soof) en Huub Smit (De Oost) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd Sander Burger (Ik ben Alice).

Vanaf 2 september 2021 is de film De Veroordeling te zien in de bioscopen. Genre: Biografie, Drama, Misdaad. Tijdsduur: 130 minuten. IMDb-score 8,3.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: De Veroordeling over de Deventer moordzaak is meeslepend en beschamend of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV