Indrukwekkend filmdrama The Last King of Scotland vrijdag te zien op Net5

Indrukwekkend filmdrama The Last King of Scotland vrijdag te zien op Net5
Ook te streamen via Disney+ en Pathé Thuis

Kijktip :

Veel mensen kunnen zich de gruwelijke dictatuur van Idi Amin in Oeganda nog wel herinneren. In 2006 verscheen hier een zeer indrukwekkende film over, The Last King of Scotland, met een Oscarwinnende Forest Whitaker in de hoofdrol. Deze film is vrijdag te zien op Net5 en je kunt The Last King of Scotland streamen via Disney+ en Pathé Thuis.

Het verhaal
Tegen beter weten in accepteert de Schotse dokter Nicholas Garrigan (James McAvoy) in 1971 een aanbieding om persoonlijk voor de Ugandese president Idi Amin (Forest Withaker) te gaan werken. De charismatische Amin heeft net een coup gepleegd en belooft de wanorde in de staat te herstellen. Hij ontpopt zich echter tot een van de meest wrede dictatoren in de geschiedenis. Nicholas heeft dit echter niet door. Amin stelt zich zelfs heel vriendelijk op naar de arts, en vraagt hem alles over Schotland. Maar op een gegeven moment kan Nicholas de kwaadaardige kanten van zijn werkgever niet meer ontkennen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Op onnavolgbare wijze geeft Forest Whitaker gestalte aan de brute dictator Idi Amin. Normaal gesproken kennen we Whitaker als een rustige, onderkoelde bijrolacteur, maar met deze film verdiende hij een plekje in de spotlights. Whitaker werd zelfs beloond met de Oscar voor Beste Acteur in een sterk jaar: hij versloeg Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling, Peter O'Toole en Will Smith. Het verhaal van The Last King of Scotland is even gruwelijk als aangrijpend en laat zien hoe de Oegandese samenleving totaal ontwricht werd door het regime van Amin.

Cast
Naast Forest Whitaker (Black Panther) en James McAvoy (Atomic Blonde) zijn ook Kerry Washington (Django Unchained) en Gillian Anderson (The Crown) te zien in The Last King of Scotland. Deze film is geregisseerd door Kevin Macdonald (The Mauritanian).

The Last King of Scotland (2006) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op vrijdag 3 september om 23.15 uur te zien op Net5. Genre: biografie, drama. Speelduur: 123 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV