Recensie: Cinderella is musicalfilm in gloednieuwe sprankelende prinsessenjurk

Recensie: Cinderella is musicalfilm in gloednieuwe sprankelende prinsessenjurk
Met acteerdebuut voor zangeres Camila Cabello als Assepoester

Film :

Vanaf 3 september staat de film Cinderella op Amazon Prime Video. Je moet van hele goede huize komen om Disney's Cinderella uit 2015 van de troon te stoten. Dat lukt deze blauwdruk van animatiefilm Shrek (inclusief populaire popliedjes) absoluut niet, maar voor de doelgroep is het allemaal best genieten. Lees hier de filmrecensie van Cinderella.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"One shoe to rule them all"
Het verhaal gaat over het weesmeisje en ambitieuze jonge vrouw Cinderella. Haar dromen zijn echter groter dan dat de wereld toestaat. Gelukkig krijgt Cinderella hulp van Fab G, een genderloze goede fee. Samen met Fab G raakt onze heldin in staat om haar dromen te vervullen.

Tallulah Greive, Minnie Driver, Pierce Brosnan en Nicholas Galitzine in de film 'Cinderella'

Beoordeling van Gids.tv: ★★
Gaat je hart open van een blije musical met feministische boodschap, waarin gezongen wordt? Dan moet je zeker deze titel checken. Het leukste van deze film zijn de nummers van Madonna, Queen en zelfs The White Stripes met het waanzinnige nummer "Seven Nation Army": allemaal in een frisse nieuwe en vaak vrolijke jas. De cast met prachtige kostuums is verder prima met een stralende Camila Cabello in de hoofdrol en Pierce Brosnan (die zingt!) in één van de bijrollen. Humor ontbreekt echter compleet in deze film en alleen Billy Porter als de extravagante Fabulous Godmother zorgt voor een glimlach, maar dat duurt nog geen 5 minuten. Het uitgekauwde verhaal brengt geen grote verrassingen, maar gezellig is het allemaal wel. Twee sterren.

Cast
Naast Camila Cabello en Nicholas Galitzine (The Craft: Legacy) zijn ook Billy Porter (Pose), Idina Menzel (Frozen), Tallulah Greive (Locked Down), Pierce Brosnan (Mamma Mia! Here We Go Again), Minnie Driver (The Phantom of the Opera) en James Corden (The Prom) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Kay Cannon (Blockers).

Vanaf 3 september 2021 is de film Cinderella te zien op Amazon Prime Video. Genre: Muziek, Fantasie, Familie. Tijdsduur: 113 minuten. IMDb-score: 4,1.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV